Marlow Briggs and the Mask of Death Review

In Marlow Briggs and the Mask of Death kom je even op visite bij een opgraving waar je vriendin werkt. Zij geeft net op dat moment aan dat ze geen zin meer heeft om voor haar baas te werken en deze flipt de pan uit. De baas, een luguber Chinees mannetje, en zijn consorten overtuigen het meisje om te blijven werken door jou te vermoorden. Dit pakken ze echter niet heel handig aan, want het wapen waarmee je vermoord wordt bevat een Incamasker. Dit masker wekt jou weer tot leven en geeft je de gelegenheid om je chick te redden en gelijk wraak te nemen op de mensen die je vermoord hebben.

Hollywood spektakel
Het gevolg: een brede kerel die flink pissig is, veel ontploffingen en de nodige hack-and-slash actie. De game wordt gespeeld als een ware actiefilm en dat is overal aan te merken. Overal waar je komt springen vijanden tevoorschijn met de intentie om jou een kopje kleiner te maken. Daarnaast ontploft er overal wel wat en als dat het niet is, stort er wel wat in. Ook de opmerkingen die Briggs maakt zijn van die opmerkingen die je alleen in films hoort. Als je bijvoorbeeld belaagd wordt door de zoveelste horde vijanden roept hij “Ooooh yeah!” en als je doodgaat zal het Incamasker je op tig verschillende manieren vertellen dat dat minder handig is.

Zelfs de cutscenes zijn in Hollywood-stijl gemaakt. Het zijn eigenlijk stilstaande beelden van wat er gebeurt, als in een comic, maar dan verandert het plaatje steeds als er iets voor het beeld langs gaat. Dit geeft een erg leuk effect, wat je bovendien niet heel vaak ziet. Jammer genoeg is dat bijna overal zo gedaan waardoor het leuke effect al snel verloren gaat. Hetzelfde geldt voor de steeds terugkerende ontploffingen en de maar al te voorspelbare momenten waar vijanden op je af komen stormen, maar dit hoort wel bij de game.

Hakken en zagen
Marlow Briggs is namelijk wel in Hollywood-stijl vormgegeven, maar van oorsprong is de actie compleet hack-and-slash. Dat wil dus zeggen dat je simpelweg een hele berg vijanden in de pan moet hakken voordat je verder kan gaan. Het gros van het hakwerk doe je met de staf waarmee je vermoord bent. Het Incamasker, dat je overigens de hele game van tekst en uitleg voorziet, zorgt ervoor dat je op bepaalde punten in de game ook nog nieuwe mogelijkheden van je wapen krijgt. Op een gegeven moment heb je dus een soort zweep, een zeis en een tweetal messen en zelfs vleugels.

Daarbij krijg je ook nog speciale krachten, waarmee de vijanden nog makkelijker om zeep geholpen worden. Deze gebruiken echter wel een stuk van je mana-meter, die je daarna weer moet vullen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om dat te doen door de game heen evenals plekken om je leven bij te vullen.

De game wordt wat dat betreft dus niet spectaculair uitdagend, maar je zult toch vaak zat doodgaan omdat er te veel vijanden op je in staan te hakken. Daarin weet de game trouwens ook wel uit te blinken. De actie begint en stopt eigenlijk maar heel af en toe echt helemaal. In de tussentijd ben je constant bezig met het op vijanden in hakken en zul je je geen moment vervelen.

Weinig origineel, maar wel leuk
Hoewel je je absoluut niet zult vervelen als je eenmaal aan de game begint, ga je wel merken dat je het ene gejatte stukje na het andere tegenkomt. De game is dan ook absoluut niet verrassend en biedt weinig originaliteit. Het ziet er allemaal leuk uit, maar alles wat je doet, heb je eigenlijk al wel eens in een andere game gezien. Het in elkaar rossen van vijanden is niet heel spectaculair qua originaliteit en datzelfde geldt voor de omgevingen of de vijanden die je tegen het lijf zult lopen.

Ook de humor is niet erg origineel, hoewel je er in het begin nog wel om zult kunnen lachen. Uiteindelijk zal het niet meer grappig zijn en zelfs een beetje storend worden. Dan zijn er nog de welbekende kleine foutjes. Bijvoorbeeld dat je half door een muur kunt steken of dat je ineens door de vloer van het level wegzakt, dat soort dingen. In het begin allemaal niet heel erg, maar als het vaker gebeurt, ga je je eraan storen.

Geen blockbuster, maar wel een leuke rental
Marlow Briggs and the Mask of Death is dus absoluut niet die blockbuster waar je maanden op zit te wachten, maar dat is ook niet de intentie van de game. Deze game is zeg maar als een film waarvoor je naar de videotheek gaat. Leuk om een keer te spelen, maar naar de bios ga je voor de grote commerciële projecten zoals GTA V. Marlow Briggs weet een flinke dosis actie te combineren met een heel spektakel en wat slappe humor en daarmee is de kous af. Meer hoef je niet te verwachten en dat is prima. De game is het dan ook zeker waard om eens te proberen.