Kung Fu Rabbit is een simpele titel die geport is en in dit licht moet de game dan ook beschouwd worden. Het verhaal gaat over een buitenaards schip dat allemaal konijnen heeft ontvoerd en aan jou, de leider, de taak alle konijntjes te redden. Dit ga jij doen met je kung fu vaardigheden. Eigenlijk is de titel misleidend, want echte kung fu bedrijft het hoofdkarakter niet. Het spel draait eigenlijk vooral om het platformgedeelte.

Toegankelijk voor iedereen
De game speelt zich af in tientallen levels. Dat aantal lijkt meer dan het is. Kung Fu Rabbit speel je in ongeveer drie à vier uur uit. Juist doordat de game iets was voor de mobiele apparaten, moet goed in het achterhoofd gehouden worden dat elke level maar een paar minuten duurt. Daar is de prijs dan ook naar. Fung Fu Rabbit is wat dat betreft een ideale game om tussendoor te spelen, als je even snel iets wilt spelen, maar niet veel tijd hebt.

Een level is speelbaar door iedereen. Zeker de eerste twintig levels zijn voor de gevorderde gamer erg makkelijk. De taak is elke keer om het einde van een level te halen om op die manier een konijntje te redden. Dat doe je door flink te springen van het ene punt naar het andere. Ondertussen is het de bedoeling om wortels te verzamelen waarvan er in elk level (bonuslevels uitgezonderd) vier zijn. Met die wortels kun je power-ups en andere vaardigheden kopen, waardoor je jezelf in de latere levels het wat makkelijker kunt maken. Dan kun je bijvoorbeeld in één keer alle vijanden uitschakelen.

Meer iets voor tussendoor
Maar dat is iets voor later, want in het eerste uur hoef je hier helemaal geen gebruik van te maken. Hoewel de game voor de gemiddelde gamer wat te makkelijk is, is het niet zo dat Kung Fu Rabbit saai is. Allereerst ziet de game er uiterst vrolijk en charmant uit met felle kleuren. En ten tweede is er variatie ingebracht in de gameplay. Zo verschijnen er op een gegeven moment vijanden die je van achteren moet neersteken en later zijn er vijanden die je weer op een andere plek moet raken. Ook wordt er gespeeld met diversiteit in de levels zelf. Er is bijvoorbeeld zwarte smurrie aanwezig waar je absoluut niet in mag vallen, want dan kun je meteen weer opnieuw beginnen. Of wat dacht je van verdwijnende blokken onder je konijnenpoten waardoor het een kwestie is is van goed timen en snel huppelen?

Toch is dit niet iets om uren achter elkaar te spelen, want dan denk je al snel: 'Goh, ik doe steeds hetzelfde.' Dat dit idee opduikt ligt ook aan de minimale besturing. De gehele game heb je maar drie knoppen nodig om te gebruiken en dat is natuurlijk erg weinig. Kung Fu Rabbit is daardoor, en ook door de power-ups die aangeschaft kunnen worden, werkelijk waar voor iedereen toegankelijk. Gelijktijdig is dit een beetje een valkuil, want iedereen een plezier doen werkt meestal niet.

Dat houd je toch met die mobiele games en nogmaals vanuit dat licht moet kung Fu Rabbit dan ook bekeken worden. Want als je de game in het licht zou zetten van de echte platformtitels op de consoles, zoals bijvoorbeeld Super Meat Boy, dan wordt Kung Fu Rabbit te kort gedaan.

Off TV-Play
Wat pleit voor Kung Fu Rabbit is dat de game Off-TV Play ondersteunt. Dat houdt in dat de platformtitel zowel op de tv gespeeld kan worden, alsook op de GamePad zelf. Juist als je met iemand even tv aan het kijken bent en diegene is iets aan het kijken wat jij niet zo interessant vindt, is Kung Fu Rabbit de ideale game om dan even een paar minuten te spelen. Je hebt immers binnen een minuut alweer een level gehaald.

Redelijk tussendoortje
Kung Fu Rabbit is geen baanbrekende titel die iets vernieuwend doet binnen het genre platform games. Wel is het een prima tussendoortje om te spelen. Al is vijf euro nog veel voor een titel die maar een paar uur duurt en stukken voordeliger is op de mobiele telefoons. Als je je niet zo druk maakt om een paar euro meer te betalen schaf je een aardige titel aan voor de Wii U. Voor gevorderde gamers zal Kung Fu Rabbit geen uitdaging zijn, houd daar rekening mee. Al is het nooit een schaamte om hersenloos wat levels op te starten om op worteltjesjacht te gaan…