Frogger: Hyper Arcade Edition hanteert dezelfde formule als eerdere versies van het welbekende spelletje. Slightly Mad, de ontwikkelaar van deze versie van Frogger, heeft echter wat nieuwe modi op de formule gegooid en ook grafisch zijn er wat verbeteringen doorgevoerd.

Snel aan de slag
Als je de game opstart wordt je verwelkomt met een leuk retro muziekje. Het menu verschijnt en al snel wordt duidelijk dat deze is gemaakt om snel doorheen te gaan. Er zijn maar een paar opties en wordt alleen gebruikt om een level en modus uit te kiezen. En daar gaat het natuurlijk om.

In totaal kun je aan de slag met acht verschillende modi die elk weer een gimmick hebben. Geen echte veranderingen dus. Het doel van de verschillende modi blijft namelijk het oversteken over de snelweg die overbevolkt is door auto’s en trucks. Een voorbeeld is de Lady Frog Rescue modus. Hierin is het de bedoeling dat je een dame in nood naar de veiligheid van de oever brengt. Daarvoor zul je eerst naar de overkant moeten. Iets dat vrij bekend voorkomt, want in de originele versie moet jij precies hetzelfde doen om je eigen hachje te redden.

Keuze genoeg
Ook aan de ogen en oren is goed gedacht. Je hebt namelijk keuze uit allerlei verschillende soorten graphics en muziek. Je kunt in zowel de retro stijl van 1981 als de zogenoemde ‘next-gen’ stijl spelen, die alles er een stuk gedetailleerder uit laat zien. De gameplay wordt er niet door aangetast en je bent dan ook vrij om te kiezen welke stijl jij op je scherm wilt zien.

De muziek is verdeeld in twaalf verschillende soundtracks die allemaal een heel andere stijl hebben. De retro vloeit hier ook in overvloed, maar zijn in een modern jasje gestoken. Verwacht veel remix geluid door je speakers, want alle liederen hebben eenzelfde ritme. Wees niet bang dat je tijdens het spelen steeds opnieuw hetzelfde liedje moet aanhoren, want een sountrack duurt lang genoeg om een speelsessie te overbruggen.

  

Geen lang leven
De levensduur van Frogger: Hyper Arcade Edition is iets waar de game slecht op scoort. Zoals eerder genoemd voegen de verschillende nieuwe modi namelijk niet meer dan een gimmick toe aan de gameplay. Hierdoor voelt alles heel vertrouwd aan. Iets te vertrouwd. Heel lang zul je dan ook niet met de game aan de slag gaan. Het spelen met drie andere vrienden op de bank voegt wat extra tijd toe, maar er zijn leukere bankhanggames op de markt en na een paar uur ben je dan ook echt wel uitgekeken op de kikkers.

Meer van hetzelfde
Frogger: Hyper Arcade Edition doet dan ook niets speciaals. Het brengt vertrouwde gameplay naar de Xbox 360 met een aantal verschillende modi. Deze doen echter niets wereldschokkends en voegen niets anders dan een gimmick aan de gameplay toe. De verschillende grafische stijlen en de muziek zijn wel goed verzorgd, maar je koopt een game natuurlijk niet om alleen het uiterlijk te bekijken. Je wilt spelen en met Frogger: Hyper Arcade Edition zal niet iedereen dit lang doen. Het speelt redelijk goed, maar niet heel anders dan 30 jaar geleden. Fans moeten deze versie dus in huis halen, maar de gemiddelde gamer mag Frogger lekker in z'n eentje de straat laten oversteken.