Net zoals het Retaliation Pack, de eerste DLC voor Crysis 2, gaat het Decimation Pack voor een bedrag van 9,99 euro of 800 Microsoft Points over de digitale toonbank. De tweede DLC voegt vijf nieuwe maps toe aan de multiplayer van Crysis 2: 5th Avenue, Chasm, Plaza, Prism en Apartments. Er zijn bovendien ook twee nieuwe wapens toegevoegd aan het assortiment: de FY71 Assault Rifle en de  rookgranaat.

Voor wie onze recensie van het Retaliation Pack heeft gelezen: het Decimation Pack maakt eigenlijk dezelfde fouten als de eerste DLC voor Crysis 2. Wij gingen wederom met de PlayStation 3 versie van Crysis 2 aan de slag, en nogmaals was er niemand om mee te spelen. Om die reden moet je het map pack eigenlijk al niet meer kopen. Want wat heeft het voor zin om een multiplayer map pack te kopen als er niemand online is om mee te spelen?

5th Avenue en Chasm
Net zoals bij het Retaliation Pack zullen wij omwille van het gebrek aan spelers zuiver het geometrische aspect van de maps bespreken. Tegen bots spelen is niet mogelijk in de multiplayer van Crysis 2, dus dit was wederom de enige keuze om de maps aan de tand te voelen. Allereerst gingen we aan de slag met 5th Avenue en Chasm, twee maps die enorm op elkaar lijken.

5th Avenue speelt zich namelijk af op een weg die volledig verwoest is door aliens. Idem dito voor Chasm, waar een straat is ingestort door een aardbeving. Chasm is echter net iets groter dan 5th Avenue, waardoor het gebruik van een sniper of andere langeafstandswapens net iets handiger is dan een Assault Rifle. Voor de rest lijken de twee maps eigenlijk enorm veel op elkaar.

Plaza, Prism, Apartments en de nieuwe wapens
Niet alleen 5th Avenue en Chasm lijken op elkaar. Dat is eigenlijk zo voor de meeste maps in deze uitbreiding op de multiplayer van Crysis 2. Plaza doet enorm denken aan de Sanctuary map uit de originele Crysis 2 multiplayer, terwijl enkel Prism en Apartments iets nieuws doen. Apartments bestaat namelijk uit vele kleine kamers waardoor korte afstandswapens en mêlée aanvallen erg handig zijn.

Ook Prism is eerder een map voor korte afstandswapens. De map bestaat uit een ondergrondse bunker met smalle ruimtes. Op Prism is het gebruik van een rookgranaat daarom ook enorm handig, net zoals de nieuwe FY71 Assault Rifle. De FY71 komt eigenlijk in vrijwel elke situatie wel van pas, omdat het vijanden zowel over een korte als lange afstand gemakkelijk weet te raken.

Wederom slecht
Wij zeiden het in deze recensie al eerder: het Decimation Pack maakt dezelfde fouten als de eerste DLC voor Crysis 2. Er is niemand om mee te spelen, en dat is eigenlijk meteen al de grootste reden om dit map pack niet te kopen. Bovendien voegen de nieuwe maps niets toe, waardoor wij het ondertussen al wel gezien hebben met de post-apocalyptische wereld van Crysis 2. Het nieuwe wapen is leuk, maar doet verder nieuws vernieuwends. De rookgranaten zijn daarom de belangrijkste toevoeging in dit pakket, die wel daadwerkelijk iets toevoegen aan de ervaring. Maar goed, voor rookgranaten alleen betaal je geen tien euro.