Hebben we hier dan te maken met een sequel op Ms. Splosion Man? Niet bepaald, want het speelveld is deze keer een flipperkast. Jazeker, het gaat hier om een nieuwe tafel voor Pinball FX 2. Ontwikkelaars ZEN Studios en Twisted Pixel vonden het klaarblijkelijk een goed idee om deze twee games te combineren en zo hun creativiteit tot een borrelend hoogtepunt te brengen. Als opvallende derde partij in dit duivelse trio kunnen wij gamesite Destructoid noemen, wiens logo groot in de game is gezet. Waarom? Omdat het kan natuurlijk!

Ms. Splosion Man-stijl
Natuurlijk blijft de hoofdinvloed afkomstig van Ms. Splosion Man en de tafel is dan ook overgoten met een geslaagd stijltje. Rechtsonder staat de dame in kwestie om je aan te moedigen, in de linker onderhoek zijn af en toe gekke wetenschappers te herkennen, de slechterik Mighty Eternal maakt een opwachting en als klap op de vuurpijl heeft het geheel een rozige tint. Voor de fans van de explosieve game is de tafel dus een warm bad van herkenning. Voeg daarbij het feit dat Ms. Splosion Man regelmatig een explosieve scheet teweegbrengt en iedereen is om. Toch?

Niet per se, want afgezien van het explosieve stijltje oogt de pinball-machine redelijk sober. Neem een standaard flipperkast in gedachten, voeg daar Ms. Splosion Man aan toe en voila, je hebt de tafel in kwestie in gedachten. Er lijkt – op het uiterlijk na – vrijwel niets met de standaard-mal gedaan te zijn en daardoor doet de tafel bijna saai aan. Met twee verhoogde elementen aan de top van het scherm en daarom heen wat schansjes, mag je immers niet van een drukke boel spreken. Zeker bij een dergelijke explosieve game is dat een gemis, want de pinball-tafel voelt daardoor meteen een stuk minder energiek als zijn inspiratie.

Verrassend veel te doen
Gelukkig verandert dat zodra je daadwerkelijk met de game aan de slag gaat. Dan zul je namelijk merken dat er onder het sobere uiterlijk verrassend veel te doen valt en je een heus avontuur kunt beleven. Zoals ook bij de andere ‘levels’ van Pinball FX 2 gaat er achter zo’n tafel een ware missiestructuur verborgen en Ms. Splosion Man is daar geen uitzondering op. Om dat tafel uit te spelen – ja, je kunt een pinball-machine uitspelen – dien je maar liefst vier checkpunten te halen en krijg je te maken met elektrische stalen, robots en kanonnen. Aan deze tafel zul je dus een hele kluif hebben.

En dat is maar goed ook, want dit is de enige pinball-tafel die op het moment wordt toegevoegd aan de FX 2-verzameling. Wij hadden graag een aantal extra ‘levels’ gezien, bijvoorbeeld door meerder Arcade-hits van een pinball-uitvoering te voorzien. Nu is de download niet alleen wat karig, maar tevens net aan de dure kant ten opzichte van de grotere pakketten. Met 240 Microsoft Points betaal je immers iets meer dan vier tafels voor 800 Microsoft Points. Het is weliswaar een kleine verhoging, maar desalniettemin zouden wij graag een ietwat vleziger pakket zien om onze honger voor flipperkasten voor meer dan een dagje te stillen.

Prima toevoeging
Pinball FX 2: Ms. Splosion man is een prima toevoeging aan de flipperkast-bibliotheek die FX 2 rijk is. Het explosieve stijltje leent zich prima voor een pinball-uitvoering en biedt verrassend veel actie. Het is echter wel wat jammer dat er niet gepoogd is de tafel iets energieker over te laten komen en het ontbreken van andere tafels is een gemis. Mocht je dus op zoek zijn naar een vlezige toevoeging aan FX 2, dan kun je deze download gerust laten liggen. Heb je gewoonweg zin in een nieuwe flipperkast en/of ben je fan van Ms. Splosion man, dan is de tafel een waardige toevoeging.