Dit doe je in eerste instantie met een standaard auto waarmee je door de hele stad kunt racen. Hier ben je niet de enige, want er lopen honderden zombies door de straten en er rijden, net zoals jij, overlevenden rond in de meest coole auto's, die je ook in races tegenkomt. Door mee te doen met races op de vele kruispunten kan er geld bij elkaar gesprokkeld worden waarmee je jouw auto kunt upgraden. Natuurlijk zijn dit geen nieuwe koplampen, maar heuse voorgrillen waar je de zombies letterlijk mee uit elkaar trekt. De video- en audio-effecten die hierbij afgespeeld worden zijn een lust voor het oog en het oor. Aangezien het niet alleen gaat om het doorboren van zombies, maar ook om het zo snel mogelijk afleggen van afstanden zijn er ook boosters te koop waarmee je jouw auto figuurlijk een flinke schop onder de kont kunt geven.

Ram andere auto's kapot
De races waarmee geld te verdienen valt zijn er in een paar variaties, zo moet je de ene keer binnen een bepaalde tijd zo snel mogelijk meerdere afstanden afleggen en de andere keer dien je als bodyguard te fungeren voor een computer gestuurde auto. Hierin vallen drie à vier auto’s met overlevenden je lastig en hier moet dan ook snel korte metten mee worden gemaakt. Dit doe je door simpelweg keihard tegen ze aan te knallen.

Gebruik de handige power-ups
Hierbij krijgt je auto een flinke klap te verwerken waardoor die binnen de kortste keren ook kapot kan gaan. Om dit tegen te gaan kun je over de repareer power-up rijden waardoor je auto weer hagelnieuw wordt. Dit is niet de enige power-up die we regelmatig tegen komen in de map, zo is er ook een power-up die je geld geeft en eentje waarmee je de boost meter aanvult en zo zijn er nog wel enkele power-ups, vergelijkbaar met de power-ups uit Blur. Tijdens races waarbij je enkele rondes moet afleggen en als eerste over de finish dient te komen kom je ook af en toe hulpmiddeltjes tegen, zoals een eenmalige boost.

Verschillende soorten zombies
Tijdens deze races, maar ook als je rustig door de stad aan het rijden bent, kom je tientallen zombies tegen. Deze zombies bestaan uit drie soorten. De een zal rustig door de stad wandelen terwijl de ander op je auto zal springen zodra je bij hem in de buurt komt. Deze zombies slaan er hevig op los op de auto waardoor je er snel vanaf moet zien te komen. De laatste soort zombie springt in de deuropening van de auto om vervolgens jouw hersenen te pakken te krijgen, althans zo lijkt het. De zombies kunnen het best gezien worden als kleine wegversperringen. Je kunt ze genadeloos aanpakken, maar je kunt er ook met een bocht omheen. Doordat de zombies ook tijdens races voorkomen, vormt dit een extra moeilijkheidsgraad naast de standaard moeilijkheidsgraad die overigens niet hoog is.

Afrekenen met deze zombies
De beste manier om zombies van je af te schudden is door keihard tegen een muur te rijden. Doordat er niet al te veel details in de game verwerkt zitten zoals bomen en dergelijke, gaat dit erg gemakkelijk. Het besturen van de auto voelt ook erg soepel aan waar je niet hoeft te rekenen op realistisch weggedrag. Er kan rustig met topsnelheid een krappe bocht genomen worden om vervolgens na deze bocht de boost erop te zetten waardoor je de zombies letterlijk de lucht in schiet.

Glimmende auto's, statische wereld
Om missies te vinden is een snelle blik op de kaart voldoende. Door middel van de L1- en R1-knoppen kan er een soort van routebeschrijving opgevraagd worden voor een specifieke missie. Met een grote pijl wordt dan aangegeven waar je langs moet. Voor een PlayStation Network game ziet Armageddon Riders er behoorlijk goed uit en ook de auto’s glimmen mooi. Wel is het een behoorlijk statische wereld, maar dat mag de pret niet drukken.

Weinig verrassends
Al met al is deze zogenaamde rampgame geinig om te spelen. Er zijn genoeg missies om te doen, maar deze vallen wel al redelijk snel in herhaling. Door het geregeld af te wisselen door domweg zombies omver te rijden is er zeker wel wat plezier uit deze game te halen. Zeker voor de prijs van 9,99 euro is dit een kwalitatief goede game maar dan moet je wel houden van eentonige gameplay. Een online multiplayer en wat beter uitgewerkte missies hadden de game dan ook waarschijnlijk veel goed gedaan.