Shift 2: Unleashed is zelf al een prachtig racespel. Eke beloonde het spel destijds met een dikke verdiende 8.0. De game was misschien niet wat het had willen worden, maar "Shift 2: Unleashed is een erg goede game," aldus Eke. Eens zien of de Speedhunters de schoonheidsfoutjes van de game doet vergeten.

De naam zegt het al
In Speedhunters worden twee nieuwe speelmodi geïntroduceerd. Zoals de naam al doet suggereren, draait het hier volledig om snelheid. In de twee modi, genaamd Standing Mile en Drag, is het dan ook de bedoeling om zo snel mogelijk te rijden. Maar de modi zijn gelukkig niet identiek aan elkaar.

De twee modi onderscheiden zich namelijk doordat de twee uiteindelijke doelen niet hetzelfde zijn. Uiteraard draait het om snelheid, maar bij de Drag modus zul je als eerste over de finish moeten rijden door zo snel mogelijk op te trekken. In Standing Mile moet je juist een zo hoog mogelijke topsnelheid halen over de afstand van één mijl.

Alleen handmatig
Daarbij is de DLC alleen voor de echte autoliefhebbers en is het wat minder aantrekkelijk voor de arcadegamers. De twee nieuwe modi zijn namelijk alleen te spelen als je handmatig schakelt. Hiermee wil Electronic Arts een zo realistisch mogelijk ervaring neerzetten. Echt moeilijk is het niet, zeker niet omdat de banen alleen maar rechtdoor gaan en je slechts af en toe een klein beetje moet bijsturen omdat je auto naar links of naar rechts trekt.

Crossen voor gevorderden
Over auto´s gesproken, je zult maarliefst veertien nieuwe auto's tot je beschikking krijgen, waarvan je er twee moet vrijspelen. De auto's zijn extreem snel en je zult goed moeten oefenen om de wagens goed te kunnen beheersen. Niet zo zeer qua besturing, maar op het gebied van schakelen, bij een aantal lopen de toeren extreem snel op.

Deze auto's zijn dan ook stuk voor stuk geoptimaliseerd om de zes nieuwe banen op te gaan. Deze circuits zijn alleen niet heel divers. Alleen de aankleding is per circuit wat anders. Storend is het niet, omdat je toch constant op je toerenteller aan het letten bent tot je moet doorschakelen.

Kort maar krachtig
En het doorschakelen gaat dan ook rap. Na een aantal kleine uurtjes zul je alles van Speedhunters wel gezien hebben. Natuurlijk kun je dan nog je tijden verbeteren of met de nieuwe auto's op de oude circuits racen. Overigens is het altijd leuk om even snel online een potje te draggen, de potjes zijn namelijk erg kort. Ideaal dus als je weinig tijd hebt.