Stockpile, Zoo, Convoy en Hotel zijn de vier nieuwe multiplayer mappen. Iedere map spreekt eigenlijk redelijk voor zich. Om maar te beginnen met Stockpile. Dit is een relatief kleine map. In een stadje bevindt zich in het midden een laboratorium met twee ingangen die gesloten kunnen worden. Kenmerkend aan deze map is het grote aantal gebouwen wat het laboratorium omsingeld. Enerzijds een ideale map dus voor teamspelers om gezamelijk het laboratorium te veroveren, en anderzijds ook nog eens ideaal voor de snipers onder ons die sneaky vanuit één van de omsingelende gebouwen kan toeslaan.

Hotel is verreweg de grootste map. Erg tof aan deze map is de hele setting. De map Hotel is namelijk een Cubaans hotel en casino, bovenop een gebouw in Havana. De liften in het level geven een leuke twist aan de actie, hoewel de map soms iets té groot uit de verf komt waardoor iedereen genoodzaakt wordt om op een schot van de tegenstander te wachten.

Nog een vette map is Convoy. Deze vindt namelijk plaats op een groot stuk vermorzelde Amerikaanse snelweg. Eén kant bestaat uit een tankstation en reisbureau, terwijl aan de andere kant een motel en restaurant gevestigd zijn. Op het viaduct is er genoeg plek voor snipers en in het midden van de snelweg zit een gat waardoor spelers snel van een vuurgevecht weg kunnen duiken.

Als laatste is er nog Zoo. Een verlaten Sovjet dierentuin die wellicht de meest ingewikkelde van de maps is. Deze map is namelijk rijk aan tunnels en gebouwen, en kent een roterend oppervlak waardoor je geheid gedesoriënteerd raakt tijdens het schieten.

Zombies knallen met Hollywood acteurs
Als je ook maar een beetje de trailers van deze DLC hebt gezien, weet je ongetwijfeld wat de Call of the Dead map inhoud. Deze zombie map is een greep uit de horror geschiedenis waarin George Romero, uiteraard bekend als regisseur van Night of the Living Dead, spijtig genoeg van de set wordt afgesleurd door een zombie. Vervolgens keert hij terug als kwade regisseur, bewapend met filmlamp, om de speler het leven zuur te maken.

Wie ook maar een beetje filmkennis heeft op het gebied van horror springt gelijk een gat in de lucht als vervolgens duidelijk wordt dat Robert Englund (Nightmare on Elm Street), Sarah Michelle Gellar (Buffy), Danny Trejo (Machete) en Micheal Rooker (The Walking Dead) als speelbare karakters beschikbaar zijn in de gloednieuwe map. Helaas is het voorbepaald welke spelers welke rol aannemen, dus echte vrijheid daarin heb je niet.

De bedoeling van de map is net zoals bij de andere zombie maps simpel: overleven. Zoals de andere maps die Black Ops rijk is bestaat deze ook uit een aantal mogelijkheden en paden die je als speler kunt kiezen of nemen. Er moet wel bij gezegd worden dat gezien de schaal dit echt een map is voor vier spelers. Bovendien geeft de toevoeging van zombie George een enorme twist aan de gameplay.

Call of the Dead speelt zich af op een groot stuk land, of eigenlijk strand. Zo is er de mogelijkheid om een enorm schip te betreden of kun je een pad omhoog volgen naar de vuurtoren. Verder zit de map bomvol easter eggs en andere geheimen waardoor je spelenderwijs steeds meer ontdekt.

Pittig prijskaartje, maar veel content
Al met al zijn we zeer te spreken over het Escalation Pack. De nieuwe zombie map biedt een leuke afwisseling van de standaard multiplayer actie. Verder is deze DLC overigens echt bedoeld voor de gamers die nu nog helemaal met Black Ops in de wolken zitten, want het prijskaartje van 1200 Microsoft Points is behoorlijk hoog.

Op dit moment is het Escalation Pack exclusief verkrijgbaar voor de Xbox 360. Later zal de DLC ook naar de PlayStation 3 en PC komen.