Al eerder verschenen er twee Pilotwings games, namelijk op de Super Nintendo Entertainment Systeem (1992) en op de Nintendo 64 (1997). Maar daar gaan we het helemaal niet over hebben, dat waren consoles. De 3DS is een handheld, dus tijd om eens te kijken wat Pilotwings Resort precies in de lucht...eh..huis heeft.

Geen vliegsimulatie
De titel doet het al vermoeden, het is een vlieggame. Maar haak niet meteen af met lezen hier als je denkt aan een of andere saaie vliegsimulatie. Dat kan natuurlijk niet bij Nintendo. Nintendo doet iets leuks, iets schattigs, iets waarvan je zegt: hé dat wil ik spelen!

PilotWings Resort Screenshot 164777 PilotWings Resort Screenshot 164776 PilotWings Resort Screenshot 164775

Vliegen met je Mii-personage
Zodra je je 3DS in huis hebt, ga je net als op de Wii je eigen Mii aanmaken. Het leuke is dat je eigen Mii-pesonage centraal staat in Pilotwings Resort. Het verhaal speelt zich af op het zonnige eiland Wuhu. De bedoeling is dat jij daar lekker gaat rondvliegen, maar zeker ook spannende vliegavonturen in allerlei soorten vliegmachines meemaakt.

Snel op te pakken
De hoofdmodus in de game is de Mission Mode. Zoals de titel al doet vermoeden, zul je hier allerlei missies moeten uitvoeren. Het is dus eigenlijk niet zo dat de game echt een verhaal kent, het gaat meer om het uitvoeren van kleine opdrachten. Dat maakt Pilotwings Resort dan ook uitermate geschikt om snel te spelen. Heb je niet veel tijd? Dan pak je Pilotwings Resort, doet een missie en gaat weer verder met de dagelijkse rompslomp.

PilotWings Resort Screenshot 164779 PilotWings Resort Screenshot 164780 PilotWings Resort Screenshot 164783

Diverse uitdagingen
Maar de vraag is, wat voor missies doe je? Is het niet te simpel of te kinderachtig en hoe ziet 3D op de 3DS er nu eigenlijk uit? Spannend, we zullen die vragen nu beantwoorden. Je hebt missies op diverse moeilijkheidsgraden: Novice, Bronze, Silver, Gold en Platinum. Het leuke is dat alles geblokkeerd is, je kunt dus niet zomaar direct aan Platinum beginnen. Yes, uitdaging willen we! En dat krijg je.

Novice heeft zes missies waarin je vliegtuigen, jetpacks en hanggliders moet 'besturen'. Zo moet je door ringetjes vliegen, ballonnen kapot prikken en op platformpjes belanden. Doe je dit keurig op tijd en lukt het allemaal zoals het hoort, dan verdien je sterren. Bij elke missie kun je maximaal drie sterren behalen. Dat betekent dat je totaal bij Novice 18 sterren kunt behalen. Die sterren heb je nodig, want bij twaalf behaalde sterren, mag je aan de slag van de missies van Bronze.

Deze worden alweer ietsje moeilijker. Als je nu namelijk ergens tegen aanknalt, krijg je puntaftrek, wat automatisch betekent dat je minder snel drie sterren verdient. Zo kent Piotwings Resort een mooie hiërarchie van missies die steeds uitdagender worden. We zullen niet teveel verklappen, maar het wordt steeds leuker en de game kent genoeg afwisseling. Hoewel de vrolijke kleuren misschien doen vermoeden dat het spel kinderachtig is, is dat het absoluut niet. Het is gewoon een vrolijk spelletje dat je zeker wilt spelen, ook al wordt het voor de hardcore gamer nooit lastig. Hoewel, probeer daadwerkelijk maar eens alle sterren te halen! Daar heb je wel een lastige aan.

PilotWings Resort Screenshot 164782 PilotWings Resort Screenshot 164774 PilotWings Resort Screenshot 164781

3D is heel functioneel
Bij een vlieggame is het uitermate belangrijk dat je goed zicht heb, dat je weet waar je heen moet. Dit geldt zeker voor de momenten waarop je in de lucht moet landen op een platform. Pilotwings Resort komt hier mega goed uit de verf zodra je de 3D-functie inschakelt. Doordat je meer diepte ziet, zie je automatisch veel beter wanneer je de daling in moet zetten en hoe je dus precies moet landen. Echt waar, in 2D is het lastiger. Dus behalve dat 3D ' er wel leuk uitziet' is, is het in Pilotwings Resort ook nog eens nuttig. Goed gedaan Nintendo!

Korte speelduur
Tot zover klinkt dat allemaal veel belovend. Doet de game dan niets verkeerd? Echt verkeerd niet, maar een paar minpunten zijn er wel. De game kent te weinig speelmodi. Hoofdzakelijk draait het om de Mission Mode en verder is er nog de Free Flight Mode. Dit houdt in dat je lekker vrij kunt rondvliegen op zoek naar extra's. Dat is best grappig, maar het is niet iets wat je uren achter elkaar gaat doen. Omdat de Mission Mode ook nooit heel erg moeilijk wordt, ben je ook daar vrij snel klaar mee. Behalve alle missies afronden met drie sterren, blijft er dan niet veel meer over om te doen en dat is jammer. Het is dan ook een gemis dat je bijvoorbeeld niet online even tegen iemand kunt vliegen.

Aanschaffen bij de 3DS
Het is duidelijk dat PilotWings Resort meer een game is die je zo nu en dan even oppakt. Je speelt het als je weinig tijd hebt, maar toch even wilt gamen om een glimlach op je gezicht te krijgen. Het is jammer dat de game kort duurt en niet veel veel mogelijkheden biedt. Wel is het zo, dat wat het aanbiedt, gewoon erg goed is. De missies zijn stuk voor stuk leuk om te doen, worden stuk voor stuk moeilijker en het 3D-effect voegt echt wat toe. Hoewel je nergens in de game compleet wordt weggeblazen en denkt: wow dit is het helemaal, is PilotWings Resort wel een game die je bij de 3DS direct erbij moeten kopen. Even snel naar de winkel vliegen, dan heb je wat te doen op saaie momentjes. Want uiteindelijk wil je deze game wel spelen!