Ze zijn Rayman al te lijf gegaan, hebben de tv compleet overgenomen en hebben de menselijke wereld van een berg spullen beroofd om naar de maan te kunnen. We hebben het hier uiteraard over de Raving Rabbids. Ze zijn knettergek en hebben het verstand van een goudvis, maar tot nu toe hebben ze ons steeds weten te vermaken met allerlei minigames en absurde grappen. Nu zijn ze terug en ze hebben een geheim wapen bij zich: een wasmachine!

Tijd voor de was!
Dit is niet zomaar een wasmachine. Nee, deze heeft naast de witte- en de bonte wasprogramma’s ook nog een functie om door de tijd te reizen. Deze laatste functie gebruiken de Rabbids dan ook maar al te graag. Vanuit het centrale punt, wat in dit geval een museum in het jaar 2012 is, zullen de Rabbids namelijk diverse bekende gebeurtenissen uit de geschiedenis op de kop gaan zetten. Daarnaast wordt ook het museum niet echt gespaard, want ook daar is genoeg te beleven.

Het museum is opgedeeld in een aantal hallen, zoals het in een echt museum ook is. Je thuisbasis in het museum is het kleinste kamertje, jawel, het toilet. Dit is door de hele game te merken, want waar je ook gaat: een vervelende rol toiletpapier blijft aan je voet plakken. Je kunt in het toilet je profiel aanpassen, je naam veranderen en zelfs je profiel wissen om een nieuw profiel te maken.

Raving Rabbids Travel in Time Screenshot 162229 Raving Rabbids Travel in Time Screenshot 145167 Raving Rabbids Travel in Time Screenshot 145170

Plezier voor vier
In het toilet zul je alleen weinig komen, want je bent veel te druk met het verknallen van het verleden van de mensheid. Je doet dit alleen of met maximaal drie anderen offline of online. Hierbij komt ook weer die rol Wc-papier kijken, want iedere speler komt hieraan vast te zitten. Op zich niet heel bijzonder, maar wel als je bedenkt dat de Rabbids op deze manier op hetzelfde scherm gehouden worden.

Samen moet je dus door het, op zich goed uitziende museum, navigeren naar de verschillende ruimtes waar in totaal ruim twintig minigames te spelen zijn. Hier draait het spel namelijk volledig om, wat perfect bij de kleine witte druktemakers hoort. De voornaamste minigames die de game biedt zijn onder te verdelen in zes groepen of hallen, namelijk het Stuiterarium, het Vliegarium, het Schietarium, het Rennarium, het Bermudarium en het Hangarium.

De benaming van de hallen verklapt al een beetje waar de minigames over gaan. Zo moet je in het Rennarium steeds een parcours afleggen en in het Schietarium zul je steeds een schietspelletje aantreffen. Het Bermudarium is een plek waarvan je niet precies weet wat voor minigame je krijgt en het is dus steeds weer een verrassing als je begint te spelen.

Raving Rabbids Travel in Time Screenshot 162227 Raving Rabbids Travel in Time Screenshot 162223 Raving Rabbids Travel in Time Screenshot 162231

In iedere hal hangen schilderijen die de minigames moeten voorstellen. Voordat je met deze schilderijen aan de slag gaat, kun je gelukkig alvast wat met de besturing van de minigame oefenen in de desbetreffende hal. Als je je Rabbid dan uiteindelijk bij een schilderij zet en schreeuwt, door de D-Pad naar beneden in de drukken kun je beginnen aan de minigame. Ook kun je snel naar een bepaalde hal teleporteren door de D-pad naar boven in te drukken.

Ouderwets lollig, maar soms irritant
Iedere minigame draait er natuurlijk om dat je als eerste eindigt en daarbij is het belangrijk om te weten hoe je je Rabbid aan het rennen, springen, stuiteren of vliegen krijgt. Gelukkig wordt dit steeds goed uitgelegd voordat je een schilderij induikt om aan de betreffende minigame te beginnen. Om aan een minigame te beginnen dient de meerderheid van de Rabbids te schreeuwen. Dit is een erg fijn systeem, want het zorgt ervoor dat je niet zomaar in een minigame gegooid wordt en geeft je de gelegenheid om eerst aan de besturing te wennen.

Raving Rabbids Travel in Time maakt, zoals de voorgaande delen ook weer erg goed gebruik van de functies die de Wii je biedt. Zo zul je steeds je Wiimote op allerlei verschillende manieren moeten bewegen om de verschillende minigames te spelen. Een aantal minigames (het Hangarium) zijn zelfs alleen met de WiiMotionPlus! te spelen, maar als je deze niet hebt, kun je gewoon aan de slag met de rest van de minigames.

De minigames zullen zich vooral in andere tijden afspelen. In deze verschillende tijdszones kun je natuurlijk steeds weer op een grap of een grol van de Rabbids rekenen. Zo kom je in de oertijd terecht waar je daadwerkelijk vuur uitvindt en dan wel met een aansteker, maar zul je ook Beethoven aan zijn symfonie helpen door zijn piano te mollen en de Mona Lisa aan een bredere grijns dan ooit helpen.

Raving Rabbids Travel in Time Screenshot 162233 Raving Rabbids Travel in Time Screenshot 162226 Raving Rabbids Travel in Time Screenshot 162232

De belachelijke soundtrack die intussen door je kamer klinkt verhoogt de sfeer in het spel alleen maar, maar aan de andere kant bevat de game ook een aantal geluiden die na enige tijd echt irritant gaan klinken. Ook in de dans- en koor minigames, die de game bevat, is het geluid niet optimaal te noemen. Het is iets dat het plezier hier helemaal weg weet te poetsen.

Grafisch niet top, maar goed genoeg
Ook grafisch is de game niet op zijn best, maar het kan er zeker mee door. De texturen zijn wat matig uitgewerkt en hier en daar ogen de ronde objecten wat hoekig, maar er is toch voldoende sfeer in de game en alles zit op de juiste plek. Vooral de filmpjes die je tussendoor steeds te zien krijgt zijn erg leuk en passen mooi in de hilarische wereld van de Rabbids. En laten we eerlijk zijn, als je met vier Rabbids op het scherm doldwaas aan het klooien bent, let je zeker niet op een paar kleine hoekjes.

Witte Bwaaaahs!
De Rabbids hebben al een heleboel uitgevreten, maar weten nog steeds het onderste uit de kan te halen wat betreft absurditeit en hilariteit. In deze game gaan de Rabbids terug in de tijd en Ubisoft terug naar het begin van de franchise, door alles weer om minigames te laten draaien. De besturing van de Wii wordt als vanouds goed benut, met als toevoeging de online mogelijkheden. Grafisch is deze game niet helemaal schoon uit de was gekomen, maar kan deze er wel mee door. Dit is een spel dat vooral leuk is als je flink met zijn vieren het konijn, euhm, beest uit aan het hangen bent, en het wasprogramma van ruim twintig minigames is lang genoeg om jou en je vrienden uren zoet te houden!