Fable III is alweer bijna een maand verkrijgbaar en het spel wist mooi te verkopen bij de launch. Reden genoeg dus voor ontwikkelaar Lionhead Studios om wat extra content te plaatsen op de Xbox Live Marketplace. De Understone Quest Pack, die 400 Microsoft Points kost, voegt een nieuwe missie en enkele minigames toe. Hoog tijd om uit te zoeken of de Understone Quest Pack je zuurverdiende geld waard is.

Nieuwe missie: De Stem
Wanneer je, na het downloaden van de Understone Quest Pack, Fable III opstart, merk je meteen dat er een nieuwe missie beschikbaar is, genaamd ‘The Voice’. Deze opdracht brengt je naar Bowerstone Industrial, waar een fabriekseigenaar klaagt over een stem die van onder zijn werkplaats lijkt te komen. Je gaat dus op onderzoek en wordt geconfronteerd met enkele nieuwe tegenstanders. Zo zul je het moeten opnemen tegen enkele sterke robots en een klein legertje Undead Hobbes.

Deze missie is het leukst wanneer je de verhaallijn van Fable III nog niet hebt uitgespeeld, anders bereik het einde van The Voice zonder problemen in twintig minuten. The Voice brengt trouwens ook een extra dorpje met zich mee waar je sterkere wapens kunt kopen. Natuurlijk moet je uiteindelijk weer kiezen voor een goede of een slechte afloop, wat dan weer een invloed heeft op het grotere geheel.

Fable III Screenshot 161774 Fable III Screenshot 161773 Fable III Screenshot 161772

Minigame: Het rad van fortuin
Vervolgens kun je aan de slag met twee minigames waarvan Wheel of Fortune de meest uitdagende is. Zoals de naam al doet vermoeden ga je terug naar de villa van Reaver, waar het rad van fortuin nog steeds aan de muur hangt. Wanneer je de minigame start, wordt er aan het rad gedraaid en moet je tegen een bepaalde soort vijand vechten. Hobbes, huurlingen, Balverines en tal van andere tegenstanders kunnen aan bod komen.

In deze race tegen de tijd moet je zoveel mogelijk punten halen waarna je, afhankelijk van het eindresultaat, beloond wordt met enkele mooie wapens en edelstenen. Fans van de Fable franchise zullen deze knipoog naar de arena uit de vorige delen vast wel appreciëren. Toch voelt het Wheel of Fortune goedkoop aan, omdat deze minigame eigenlijk al vanaf het begin aanwezig had moeten zijn in Fable III. Maar dat houdt deze gamemodus niet tegen om je toch een tijdje zoet te houden.

Fable III Screenshot 156986 Fable III Screenshot 151955 Fable III Screenshot 156081

Minigame: Schietkraam
Het derde en laatste deel van de Understone Quest Pack speelt zich af in het welgekende Mercenary Camp. Hier proberen alle bandieten op een eerlijke manier aan geld te komen en hebben daarom een schietkraam gebouwd. Hier kun je voor enkele goudstukken schieten op kartonnen borden van soldaten en paters. Voor wat extra punten kun je ook op konijnen en op vogels schieten.

Als je na enkele minuten eindigt met een mooie score krijg je een nieuw wapen en wat extra geld voor in je schatkist. Ook deze Shooting Range voegt eigenlijk niets toe aan het spel en had al vanaf het begin een deel moeten zijn van Fable III. Na een kwartiertje heb je waarschijnlijk de hoogste score al behaald en ga je met de beste prijs naar huis.

Magere uitbreiding
De Understone Quest Pack kost 400 Microsoft Points en voor deze prijs mag je toch echt wel wat meer verwachten. Het is de extra missie, The Voice, die de meeste verniewing brengt, maar deze houdt je slechts een beperkte tijd in de greep. The Wheel of Fortune is zonder twijfel de leukste toevoeging, maar deze had, samen met de Shooting Range, al vanaf het prille begin een deel van Fable III moeten zijn. Alles wordt weer overgoten in de humoristische stijl van Fable maar dit kan de extra content niet redden. Enkel diegenen die geen genoeg kunnen krijgen van Fable III zullen hun Microsoft Points met plezier uit kunnen geven aan deze uitbreiding.