Het meest pakkende aan Just Dance was de disco muziek die iedere stijve hark van zijn of haar bank trok om met de voetjes te bewegen. Dat is weliswaar essentieel aan een dansgame, maar het moet dan wel werken. De vermoedens leken op voorhand al goed te zijn. Zoals jullie in onze Nintendo E3-video konden zien begon zelfs Rob al snel te bewegen tijdens het spel van Just Dance 2.

Maar terug naar de game zelf. Het meest belangrijke in een game als Just Dance 2 is natuurlijk de gameplay en de muziek is hierin van groot belang. Deze maakt namelijk de gameplay. In totaal zijn er 44 verschillende nummers waarop je kunt dansen die allemaal direct uit de discotheek lijken te komen. Voor zowel de oudere als de jongere gamer biedt Just Dance 2 gepaste muziek, want het oudste nummer stamt uit de jaren '20 terwijl het nieuwste nummer pas dit jaar is uitgebracht.

Natuurlijk is Just Dance 2 pas een goede game wanneer het dansen ook daadwerkelijk goed wordt geregistreerd door je Wii. Het ultieme middel hiervoor is je Wiimote. Deze zul je moeten vasthouden tijdens het spelen. De Wiimote zal vervolgens registreren of jouw danspassen ook overeen komen met dat wat je zou moeten doen.

Just Dance 2 Screenshot 161980 Just Dance 2 Screenshot 161984 Just Dance 2 Screenshot 161983

Dansen maar
Het doel van het spel is zo harmonisch mogelijk te dansen, maar dat neemt niet weg dat ook de stijve harken dit spel kunnen spelen. Naarmate je speelt wordt je namelijk hoe dan ook beter. Hieraan merk je heel goed dat de game voor een zeer breed publiek bedoeld is. Dit merk je ook aan de moeilijkheid van het spel, want er is maar één niveau. Daar komt bij dat er niets vrij te spelen is en dat ook de uitdaging op dit gebied nihil is.

Het publiek waarvoor Just Dance 2 bedoeld is, is ook niet op zoek naar dergelijke uitdagingen. Daarom is het juist een pluspunt dat alle 44 nummers al vanaf het begin speelbaar zijn en dat alleen extra nummers verkregen kunnen worden door ze te kopen. Er zijn namelijk ook verschillende liedjes te krijgen in de vorm van downloadbare content.

Echte grote vernieuwing kent het spel verder helaas niet, waardoor het uitbrengen van verschillende downloadbare content een betere oplossing was geweest. Dat neemt niet weg dat het spel verder wel veel plezier biedt voor een prijs van 50 euro, terwijl DLC waarschijnlijk ook rond die prijs had gelegen. Alleen de verschillende nieuwe multiplayer modi zorgen voor enige vernieuwing naast de muziek.

Just Dance 2 Screenshot 161978 Just Dance 2 Screenshot 161977 Just Dance 2 Screenshot 161976

Nieuwere muziek
Het leuke aan de game is dat er niet alleen maar discomuziek in het spel zit. Dat zou eigenlijk ook gek zijn, omdat je dan een grote groep gamers en muziekliefhebbers mist. Er is ook genoeg andere muziek waar je op kunt dansen, zoals "Take Me Out" van Franz Ferdinand. Dit nummer is dan ook speelbaar is Just Dance 2.

Wat verder goed is aan de muziek in vergelijking met het eerste deel is dat er meer moderne muziek in het spel zit. In Just Dance komt het nieuwste nummer uit 2000 terwijl in Just Dance 2 zoals eerder gezegd het nieuwste nummer uit 2010 komt.

Ook wat betreft de DLC geldt dat er veel afwisseling in de soorten muziek zit. Zo heb je de keus uit meer R&B/Hip-Hop nummers zoals van Rihanna maar ook pop zoals muziek van Katy Perry. Het nummer "Born to be Wild" zal je daarentegen weer in de rock richting trekken. Genoeg variatie dus.

Just Dance 2 Screenshot 161962 Just Dance 2 Screenshot 161964 Just Dance 2 Screenshot 161955

Samen dansen
Het allerleukste in Just Dance 2 is het spelen van de multiplayer waarin vier verschillende modi zijn verwerkt. De eerste is de Just Sweat modus waarin je zult zien hoeveel calorieën je verbrand tijdens het spelen tegen je maatje. In Duets speel je samen waarbij je vooral moet opletten wat je partner doet om het zelf ook goed te doen.

Daarnaast kunt je ook tegen elkaar strijden in de Dance Battle modus. Hierin kun je met maximaal acht man spelen. Er worden twee teams gemaakt en jouw team moet dan beter dansen dan de ander. Verder is er natuurlijk nog de gewone dansmodus. Al deze multiplayer modi zijn alleen offline te spelen, dus je zult wel wat vrienden moeten uitnodigen als je ermee aan de slag wilt.

Geen echt vuurwerk
Voor echt vuurwerk zorgt Just Dance 2 weliswaar niet, maar de game is een mooie opvolger op het eerste deel. Drie nieuwe multiplayer modi en genoeg nieuwe muziek zullen een hoop gamers weer van hun luie bank aftrekken om te gaan swingen. Helaas kan dit niet online, maar thuis tegen vrienden heb je ook genoeg lol.