Zoals altijd als er iets nieuws op de markt gebracht wordt, is het lastig om meteen met core games te komen of het onderste uit de kan te halen qua technologische mogelijkheden. Kinect Adventures is een casual game, bedoeld om mensen voor het eerst simpel kennis te laten met Kinect. En als je zin hebt, kun je ook nog eens met z'n tweeën aan de slag.

Zweten en bewegen met Kinect
Kinect Adventures laat je door middel van vijf minigames zien hoe het is om te gamen zonder controller. Maak je borst in ieder geval maar nat, want er zal gezweet worden! Het klinkt misschien simpel: een camera die je lichaamsbewegingen registreert en ga jij maar rustig je armen en benen bewegen. Nou nee, in Kinect gaat het los!

Kinect Adventures Screenshot 145304 Kinect Adventures Screenshot 153015 Kinect Adventures Screenshot 145302

Rallybal
Zo begin je met Rallybal en zoals de titel doet vermoeden ga je fanatiek aan het sporten met een bal. Het lijkt een beetje op squashen, in die zin je staat en voor je zie je allemaal blokken. Steeds verschijnt er een bal en de bedoeling is dat je zoveel mogelijk van die blokken voor je neus neermept. Maar die bal weerkaatst ook steeds, dus je zult snel moeten reageren.

Op een gegeven moment verschijnen er meerdere ballen, dit betekent dat je niet als een houten pop kunt blijven staan. Wil je veel ballen terugkaatsen, zul je meerdere lichaamsdelen in moeten zetten om dit voor elkaar te krijgen. Dit is hilarisch, vermoeiend en gewoon tof. Enige nadeel is wel dat je lichaamsbewegingen niet direct worden geregistreerd maar het werkt iets trager waardoor je ballen zult missen. Helemaal optimaal werkt het dus niet.

Kinect Adventures Screenshot 153012 Kinect Adventures Screenshot 153014 Kinect Adventures Screenshot 153013

Riverrace
Iets dat alweer beter werkt is de minigame Rivierrace, daar zit je op een rubberen boot op het water en door naar links en rechts te bewegen moet je tussen poortjes door (zoals bij skiën) en verder moet je punten verzamelen. Ook hier mag je weer flink bewegen, want je moet langs diverse hoogte om punten te verzamelen, dit betekent dan ook dat je regelmatig moet springen! En wat zo geinig is, in het hele spel dat er met regelmaat foto's worden gemaakt van jouw gekke bewegingen. Je hoeft je niet teveel te schamen, in principe staat iedereen met dit spel voor aap en is het gewoon genieten om online alle foto's van iedereen te bekijken. Hoe dan ook, in deze minigame worden de bewegingen prima geregistreerd.

20.000 Lekken
Een derde minigame is 20.000 Lekken. Als je altijd al in een vissenkom ergens op de bodem van de zee hebt willen staan, is dit je kans, want dit is precies hoe het eruit ziet. De uitdaging zit hem in het feit dat diverse vissen je kom steeds lekprikken en aan jou de taak om met je benen en handen al die gaten te dichten. In het begin gaat dit rustig, maar al gauw komen er meerdere vissen die sneller en op meerdere plaatsen gaten maken. Je kunt je dan ook voorstellen als je naar rechts hangt met je arm en links ergens je been verplaatst en er dan een foto wordt genomen van je actie, je aardig voor joker staat! Maar geef toe, best grappig toch?

Kinect Adventures Screenshot 153011 Kinect Adventures Screenshot 145305 Kinect Adventures Screenshot 145303

Ruimteplop
Wat ook grappig is, is Ruimteplop. Hierin bevind je je in een soort kooi die aanvoelt alsof je in de ruimte bent, omdat je als het ware kunt opstijgen. Dit is ook nodig want je moet allerlei luchtbellen kapot prikken. Deze bevinden zich links en rechts van je, boven en onder, maar ook verder voor je. Je moet dan ook verder naar je TV toelopen om hierbij te kunnen. Het goede aan Kinect is, dat als je te enthousiast en daardoor teveel naar voren loopt, het apparaat direct meldt dat je een stukje naar achteren moet. Dat is dus erg goed gedaan!

Reflexrichel
Tot slot is er Reflexrichel, een sportachtig parcours waarbij je je het meest uit de naad mag werken van alle vijf. Je moet punten verzamelen tijdens een parcours waarbij je moet bukken, springen en van links en naar rechts moet bewegen. Het is een hele intensieve minigame maar wel erg leuk en uitdagend om te doen. De bewegingen worden ook goed geregistreerd.

Mogelijkheden
Na vijf minigames houdt Kinect Adventures alweer op. Eigenlijk zijn de minigames de hoofdmodus van het spel. In andere modi kun je nog apart de minigames selecteren en op tijd spelen. Verder kun je qua moeilijkheidsgraad nog een paar levels omhoog en ook kun je lachen, gieren, brullen online. In ieder geval maakt het spelen met twee man het plezier wel compleet, want in je eentje heb je het al we snel gezien. Hoewel het kort is, is de game wel goed uitgewerkt. De cartoony stijl van het spel ziet er gelikt uit en de games zelf zitten aardig goed in elkaar.

Uitermate geschikt om Kinect te verkennen
Maar het allerbelangrijkste is uiteraard dat het allemaal werkt. Net is uitgelegd hoe de minigames allemaal in elkaar steken, maar ook het bedienen van het spel zelf, dus het opstarten van de game en scrollen in het menu werkt uitstekend. Zodra je Kinect Adventures in je console stopt, wordt er meteen door Kinect de afstand van jou tot je tv gescreend. Je ziet dan meteen of je goed staat of nog meer afstand moet nemen van je TV. Daarna krijg je uitgelegd hoe de game werkt en hoe je deze op pauze moet zetten, immers doe je alles met je lichaam en niets meer met een controller. Complimenten voor alles, het werkt namelijk echt als een peulenschil en wat dat betreft had je niet beter met Kinect voor het eerst in aanmerking kunnen komen, dan met dit spel.

Geslaagd
Al met al is Kinect Adventures niet heel diepgaand, maar wel leuk. In vijf missies word je wijs gemaakt hoe Kinect je lichaamsbewegingen registreert. De vijf minigames zijn erg leuk om te doen, enkel Rallybal werkt niet helemaal soepel. Maar als je in je achterhoofd houdt dat je de game gratis bij Kinect krijgt en dat het enkel bedoeld is als eerste kennismaking met Kinect, is de missie geslaagd. Op naar de volgende Kinect games!