In Legende van Ga’Hoole- De Game, maak je kennis met een groep uilen die net te weten is gekomen dat de Volmaakte Strijders, een rivaliserende groep, van plan is om het uilenkoninkrijk over te nemen. Er moet dus iets ondernomen worden om deze plannen te stoppen en dus worden de Bewaarders, beschermers van het koninkrijk, op pad gestuurd om de wereld weer veilig te maken. Jij kruipt in de huid van Shard, een erg jonge Bewaarder die op een speciale missie wordt gestuurd om de plannen van de Volmaakte Strijders te achterhalen. Het verhaal van de game wijkt hiermee af van de gelijknamige film, die momenteel in de bioscoop te bekijken is.

Vrij als een vogel
Het verhaal mag dan anders zijn, de vijanden zijn hetzelfde als in de film en dus zal je voortdurend moeten strijden tegen vleermuizen, kraaien en uilen. Het vechtsysteem moest dus goed uitgewerkt worden en daar is Krome Studios in geslaagd. Het vliegen werkt intuïtief omdat je de Wiimote, die je zijdelings moet vastnemen, als een soort van stuur de gewenste richting moet opduwen. Het is leuk om duikvluchten te nemen, door de lucht te tollen en als een vogeltje rond te vliegen. Tijdens de gevechten is het de bedoeling om naar je tegenstander toe te vliegen om deze vervolgens met je scherpe klauwen uit te schakelen.

Na actie komt reactie en dus kun je natuurlijk ook aangevallen worden, gelukkig heb je op deze momenten de mogelijkheid om met één druk op de kop een tegenaanval uit te voeren. Na verloop van tijd leer je meer technieken, zo kun je een tegenstander bijvoorbeeld tegen een brandende boom gooien. Je kunt de tegenstanders ook de grond inboren of naar een waterig graf sturen. Nooit hadden wij gedacht dat uilen zulke gewelddadige diertjes zijn.

Legende van Ga'Hoole - De Game Screenshot 158890 Legende van Ga'Hoole - De Game Screenshot 158889 Legende van Ga'Hoole - De Game Screenshot 158891

Geld laat de wereld draaien
Naast gewelddadigheid zijn onze gevleugelde vrienden ook nog eens hebzuchtig. In het spel kun je namelijk muntjes verzamelen die je “Dapperheid “ punten zullen opleveren. Deze punten zijn te gebruiken voor speciale aanvallen. Dapperheid kun je ook verdienen door tegenstanders uit te schakelen. Je vliegt natuurlijk niet in je eentje rond en voor het juiste aantal punten zullen je teamgenoten een handje komen helpen. Wanneer je een vijand selecteert zullen je teamgenoten overgaan tot de aanval. Een erg handige mogelijkheid, vooral wanneer je tegen een tiental vleermuizen aan het vechten bent.

De munten komen ook goed van pas wanneer je aan een nieuwe missie begint. Je kunt namelijk je pantser uitbreiden met extra stukken die je allerlei voordelen zullen opleveren. Denk hierbij aan een grotere levensbalk, extra snelheid en sterkere aanvallen. Alles is mogelijk zolang je maar voor het juiste pantser kiest. Het is leuk om je personage te verbeteren, maar je merkt er tijdens de gevechten slechts weinig van en dat is jammer.

Legende van Ga'Hoole - De Game Screenshot 158882 Legende van Ga'Hoole - De Game Screenshot 158883 Legende van Ga'Hoole - De Game Screenshot 158885

Gebrek aan variatie
Er zijn verschillende soorten missies zoals het escorteren van een vriend, het racen tegen andere uilen en uiteraard de standaard aanvals- en verdedigingsmissies. Je opdrachten zijn de eerste keer leuk en vermakend, maar wanneer je drie keer wordt gevraagd om bijna exact hetzelfde te doen, begint het pleziergehalte toch erg te dalen. Hetzelfde kan gezegd worden van de luchtgevechten. Je hebt slechts een beperkt aantal aanvallen in je arsenaal waardoor de gevechten na verloop van tijd erg stom worden. Je merkt wel dat de ontwikkelaar geprobeerd heeft om variatie in het spel te brengen.

Een ander voorbeeld hiervan is de projectielen die je kunt afvuren. Op sommige momenten kun je hete kolen te pakken krijgen om op vijandige vogels te werpen. Het is een leuke toevoeging maar het is lang niet genoeg. Door het gebrek aan mogelijkheden zal je steeds de meest effectieve aanval herhalen, zodat je sneller naar de volgende missie kunt gaan. Het wordt nooit zo eentonig dat je het spel uit je Wii haalt, maar wat meer afwisseling is welkom, mede omdat het spel over een degelijk aantal missies beschikt.

Legende van Ga'Hoole - De Game Screenshot 158886 Legende van Ga'Hoole - De Game Screenshot 158888 Legende van Ga'Hoole - De Game Screenshot 158887

Detail
Tijdens het spel doorloop je 22 missies in vijf verschillende gebieden die allemaal over even mooie omgevingen beschikken. Ook de acties en de vechtscènes zijn zeer goed geanimeerd waardoor Legende van Ga’hoole erg sfeervol spel is geworden. De grootte van de missies is eigenlijk wel indrukwekkend voor een Wii game. En als je goed rondkijkt, kun je ook heel wat details terugvinden. Het is erg leuk om dwarrelende pluimpjes te zien en dit soort details laten de wereld echt tot leven komen. De cut-scènes vormen dan weer een ander verhaal, de beelden mogen dan wel mooi zijn, het stemmenwerk is bij momenten tenenkrommend. De stemmen bevatten soms weinig emotie waardoor je interesse in het verhaal wordt weggehaald. Tijdens je opdrachten zijn de geluiden echter heel passend.

Bedoeld voor jonge gamers
Legende van Ga’Hoole – De Game is een spel waar kinderen zich goed mee kunnen vermaken. Het is dan ook best vreemd dat dit spel enkel gespeeld mag worden door kinderen die ouder zijn dan twaalf jaar. Je voelt je echt vrij wanneer je als een gek heen en weer aan het vliegen bent en van deze vrijheid kun je goed gebruik maken tijdens de gevechten. Het spel heeft wel erg weinig afwisseling en hier zullen de meeste games dan ook door afknappen. Ondanks de minpunten is dit geen onaardig vliegspel dat vooral in de smaak zal vallen bij jonge gamers.