Hoewel De Sims ooit werd opgezet als iets voor tieners en volwassenen, riep Electronic Arts in 2007 de kindervariant van de populaire serie in het leven. De MySims hebben dan ook sinds 2007 meerdere games gehad, en deze keer stappen de schattige poppetjes in een vliegtuig. Als dat maar goed gaat…

Geheugen kwijt
Je doet je ogen open, twee MySims kijken je aan. Je hebt geen idee waar je bent maar de twee nemen je mee naar hun hoofdkwartier waar je volledig ontwaakt. Je weet niets meer, maar de MySims die aan je voorgesteld worden, leggen je uit wat er precies aan de hand is in de wereld.

De wereld, of beter gezegd het luchtruim, is namelijk overgenomen door het bedrijf MocruCorp. Hierdoor is niemand meer veilig in de lucht. Er wordt gevraagd of jij samen met het SkyForce-team de plannen van het MocruCorp wil tegenwerken en het liefst de organisatie uit de wereld wil helpen. Deze klus pak jij uiteraard met beide handen aan.

MySims SkyHeroes Screenshot 158301 MySims SkyHeroes Screenshot 158294 MySims SkyHeroes Screenshot 158300

Echt voor de kleintjes
Je gaat samen met het SkyForce de lucht in om kennis te maken met de besturing. De besturing is lekker simpel, wat natuurlijk ook de bedoeling is geweest, omdat de game voor de kleineren onder ons is. Zo stuur je met de linkerstick, voer je manoeuvres uit met de rechterstick en schiet je met de linker trekker een power up af en met de rechter trekker gebruik je je normale machinegeweer.

En zowel de linker als de rechter trekker zul je in de twee gamemodi, wel te kennen als Race en Gevecht, veelvuldig gebruiken. De game kent namelijk maar twee modi gedurende het hele verhaal. In de Race-modus vlieg je door verschillende checkpoints, maar dit gaat niet zomaar. Je tegenstanders zullen er alles aan doen om jou neer te halen. Het maken van manoeuvres en het neerknallen van voorliggende racers is dus echt nodig tijdens de races.

De gevechtmodus kun je meer zien als een ‘open’ wereld. Je vliegt dan rond in een level waarbij je steeds nieuwe opdrachten krijgt. Zo moet je de ene keer een aantal vijanden uit de lucht halen of dien je een aantal generatoren op te blazen waarna je een gigantisch apparaat kapot dient te knallen. Maar je doet zowel in Race als in de Vechtmissies in principe altijd hetzelfde: rondvliegen en knallen.

MySims SkyHeroes Screenshot 158295 MySims SkyHeroes Screenshot 158303 MySims SkyHeroes Screenshot 158302

Aandoenlijke graphics en onverstaanbaar taaltje
Zoals we gewend zijn van de MySims games, ziet de game er grafisch weer erg schattig uit. De vrolijke, kleurrijke beelden spatten van je scherm af. Echt spectaculair op het gebied van special effects en realistische beelden wordt het dus niet, maar dat is de keuze geweest van EA. Ook is er bij bepaalde levels weinig gedaan om de boel op te fleuren waardoor sommige levels aardig leeg aanvoelen, zeker als je een tijdje in een level aan het rond vliegen bent valt dat erg op.

Tevens heeft EA weer het onverstaanbare taaltje van MySims uit de kast getrokken voor deze game. De geluidjes klinken leuk, maar het voegt helaas niets toe aan de game. EA zou er goed aan doen om een aantal stemacteurs in te huren om de game in te spreken, bijvoorbeeld mensen die ook in cartoons stemmen inspreken. De muziek is verder ook niet bijzonder, net als de geluidseffecten. Deze twee aspecten doen wat ze moeten doen, maar daar is dan alles ook mee gezegd.

MySims SkyHeroes Screenshot 158280 MySims SkyHeroes Screenshot 158267 MySims SkyHeroes Screenshot 158254

Slap verhaal maar wel een beetje multiplayer
Omdat MySims SkyHeroes echt gericht is op de kleinere gamers, moeten we hier op twee manieren beoordelen. Voor de volwassenere gamers gaat MySims SkyHeroes snel vervelen, terwijl de kleinere gamers waarschijnlijk urenlang plezier aan de verhaalmodus beleven. Als serieuze gamer kun je jezelf beter wagen aan de multiplayer, waarin je met tien spelers tegelijk kunt racen of luchtgevechten kan voeren, waar je ongetwijfeld meer tegenstand zult vinden dan in de verhaalmodus. Ook kun je het met z’n tweeën opnemen tegen de computer.

Voor een jonger publiek
MySims SkyHeroes is echt een game voor het jongere publiek. De game oogt en klinkt dan ook echt kindvriendelijk. Het spel kent een flinterdun verhaal waar kinderen zich helemaal in kunnen verliezen, maar waar de volwassenere gamer zo doorheen prikt. MySims SkyHeroes is dan ook echt een game die je voor je zoon, dochter, neefje of nichtje kan gaan halen maar als serieuze gamer lekker kan laten liggen.