Luchtverkeersleider
In Flight Control HD speel je de luchtverkeersleider van verschillende grote en kleine vliegvelden. Willekeurig zullen de vliegtuigen en helikopters het beeld in vliegen die jij vervolgens naar hun plek zult moeten sturen. Het doel van Flight Control HD is dan ook het zo lang mogelijk vol houden zonder dat er botsingen plaatsvinden, want dan stopt het spel gelijk.

Ieder vliegtuig of helikopter heeft een bepaalde kleur waardoor jij precies weet waar het voertuig heen moet. Naast de kleuren hebben de vliegende objecten ook een bepaalde grootte. Deze grootte bepaalt onder andere de snelheid van het vliegtuig. Wanneer je een groter vliegtuig een langere weg laat vliegen dan een kleiner vliegtuig kunnen beide toch in botsing komen doordat het grotere vliegtuig sneller vliegt.

Flight Control HD Screenshot 158065 Flight Control HD Screenshot 158064 Flight Control HD Screenshot 158060

Geen aanraking maar aanwijzen
Het grootste verschil tussen Flight Control HD voor de iPhone en de PlayStation 3 is de besturing. In de iPhone versie speel je met je vingers waarmee je dankzij het aanraken van het scherm een vliegtuig een kant op kan sturen. In Flight Control HD voor de PlayStation 3 bestuur je de vliegtuigen door ze aan te wijzen met je PlayStation Move controller. Dit kan met één, maar ook met twee controllers.

Een ander groot verschil zijn de levels. De PlayStation 3 versie kent veel meer verschillende levels. Dit zorgt er dan automatisch ook gelijk voor dat de replaywaarde van Flight Control HD PS3 een stuk hoger ligt. Wanneer je geoefend bent in een bepaald level kun je ervoor kiezen om het volgende level te spelen. De verschillende levels kennen ook verschillende niveaus. Het ene level heeft meer start- en landingsbanen dan het andere level. Ondanks dat het spel groter is, is de prijs nog steeds heel laag. Voor maar vijf euro kun je het spel namelijk kopen.

Het laatste echt grote verschil is het aantal spelers waarmee je kunt spelen. De iPhone is uiteraard maar geschikt voor één speler, maar de PlayStation 3 versie is geschikt voor maximaal vier spelers. Dit zorgt overigens al wel snel voor een grotere chaos, maar dat zal je eerder leuk dan storend vinden.

Flight Control HD Screenshot 158058 Flight Control HD Screenshot 158063 Flight Control HD Screenshot 158059

Grafisch verrassend
Het spel bestaat compleet uit getekende graphics, maar is wel voorzien van HD-graphics. Om precies te zijn is de resolutie 1080p en dat is te zien. Het spel ziet er namelijk netjes uit en er zijn eigenlijk geen foutjes te herkennen. Een leuke toevoeging is dat het spel ook in 3D te spelen is. Door het ontbreken van een 3D-tv hebben we dit echter niet voor jullie kunnen testen.

Tijdens het spelen kan het gebeuren dat er ineens een storm opdoet, waardoor vliegtuigen een andere baan moeten vliegen of een andere zijde van de baan opengaat. Wanneer je net alle vliegtuigen de goede kant op hebt gestuurd, moet je alles omgooien en is de chaos compleet. Ook hier is chaos vaak juist leuk omdat dit de uitdaging in het spel omhoog haalt.

Ook goed, is de audio van het spel, deze is precies zoals het hoort. De graphics doen vermoeden dat het rustige nummers zijn en dit is dan ook precies wat je krijgt. Wat goed is, is dat je op tijd wordt gewaarschuwd door een geluid wanneer twee vliegtuigen tegen elkaar dreigen te botsen. Tevens wordt dit aangegeven door een alarm dat in beeld verschijnt.

Flight is ready
Flight Control HD is dan ook een zeer leuk spel dat geschikt is voor de PlayStation Move controller. Dankzij verschillende vernieuwingen zoals het met meerdere spelers kunnen spelen is het spel niet alleen geschikt voor gamers die het spel nog nooit hebben gespeeld, maar ook voor gamers die de iPhone versie al hadden aangeschafd. Mocht je op zoek zijn naar een leuke PS Move game voor maar weinig geld, dan ben je bij Flight Control HD aan het goede adres.