Op zoek naar de schat
De grootste wens van waarschijnlijk iedere duiker is wel het vinden van een schat. Toch is de kans dat je er daadwerkelijk eentje vind natuurlijk vrij klein. In Dive: The Medes Islands Secret is dit gelukkig heel anders. Je doel is namelijk het vinden van schatten, en dat gebeurt meer dan af en toe. Je zult regelmatig op zoek moeten naar verschillende schatten, en deze heb je nodig om verder te komen.

Op het moment dat je een schat vindt krijg je extra geld, en geld is heel belangrijk in Dive. Als je begint heb je namelijk een beginners uitrusting en kun je niet heel diep duiken. En laten nou net de echt grote schatten op veel diepere locaties liggen dan wat jouw uitrusting aan kan. Door in het begin een aantal kleinere schatten op te sporen en mee te nemen kun je uiteindelijk een betere uitrusting kopen en dus betere schatten vinden.

Het geheel klinkt misschien allemaal nog wat simpel, maar niets is minder waar. Je zult namelijk allereerst de schatten moeten zoeken. Je kompas geeft weliswaar een richting aan waarin je moet zoeken, maar je zult er alsnog naar toe moeten zwemmen. Uiteraard kun je niet oneindig onder water blijven, en ook lucht is dus iets wat je in de gaten moet houden.

Dive: The Medes Islands Secret Screenshot 151839 Dive: The Medes Islands Secret Screenshot 151838 Dive: The Medes Islands Secret Screenshot 151837

Mooi maar gevaarlijke flora en fauna
Lucht opvullen kan gelukkig onderwater, en zo hoef je dus niet iedere vijf minuten je flessen te wisselen. Wanneer je een betere uitrusting koopt zul je langer onder water kunnen blijven, maar feit blijft dat je af en toe je zuurstof bij moet vullen. En opvulpunten, water, zand en schatten zijn niet de enige obstakels in je beeld. Het stikt er namelijk ook van beesten en planten.

De verschillende flora en fauna verschillen per diepte, zoals dat ook in de echte zee is. Hierdoor vind je veel afwisseling in Dive als het gaat om leven in de zee. Iets wat absoluut bijdraagt aan het plezier dat je beleefd in het spel. Ook zul je later terugkomen op plekken waar je al eerder bent geweest, maar niet verder kon. Dit komt doordat je eerder niet de juiste uitrusting had om bepaalde dieptes te bereiken en er dus nog wel wat te vinden valt.

Naast verschillende dieptes, kent het eiland waar alles zich afspeelt ook een hoop verschillende locaties waar je kunt duiken. Hierdoor is de afwisseling nog groter. Wel moet je uitkijken voor de verschillende vissen. Zo zullen er bepaalde soorten zijn die jou zien als een lekker hapje. Gelukkig heb je dan je harpoenen nog die je op de beesten kunt schieten. Wel is belangrijk dat je dit niet te vaak doet, want het aantal dat je kunt afvuren is minimaal.

Dive: The Medes Islands Secret Screenshot 151835 Dive: The Medes Islands Secret Screenshot 151836 Dive: The Medes Islands Secret Screenshot 151834

Mooi 2D
Doordat Dive een WiiWare game is, is de verwachting op grafisch gebied niet echt hoog. Toch weet de ontwikkelaar het spel mooi aan te kleden. Dit is mede mogelijk doordat de game geheel 2D is. 2D is iets waar we de laatste jaren opnieuw aan gewend zijn geraakt en verder dus ook niet storend.

De vissen, de planten, het water, alles ziet er netjes afgewerkt uit en komt over alsof je bijna een aquarium op je TV hebt waarin je zelf aan het zwemmen bent. Ook de audio zit gewoon goed in elkaar. Geen enorm opvallende punten, maar zeker ook geen tegenvallende geluiden.

Aangezien Dive een WiiWare game is, is het spel ook gelijk een stuk goedkoper dan de games in de winkels. Zo kost de game maar tien euro. Iets wat je soms niet zou verwachten, gezien de kwaliteit van het spel.

Leuk voor tien euro
Kort samengevat heb je met Dive: The Medes Islands Secret een spel dat zeker niet verkeerd in elkaar zit. Voor een klein prijsje haal je een game in huis die er goed uitziet en een leuke uitdaging biedt. Het grootste minpunt is het gebrek aan afwisseling, want eigenlijk ben je keer op keer met hetzelfde bezig. Dat mag de pret voor de duikfanaten met een Wii echter niet drukken.