Een samenwerking met regisseur Tim Burton en acteur Johnny Depp levert bij voorbaat al zo'n beetje een gouden medaille op. In ieder geval doet de laatste samenwerking van hen, Alice in Wonderland (3D) het zeker goed in de bioscopen. Naar aanleiding van dit succes is er een game uitgebracht op de Wii.

Alice in Wonderland Screenshot 139170 Alice in Wonderland Screenshot 139169 Alice in Wonderland Screenshot 139168

Eigenaardig sprookje
Alice in Wonderland is een eigenaardig kleurrijk sprookje. Alles draait om de hoofdpersoon Alice die na tien jaar afwezigheid terugkeert in een konijnenhol. Haar taak blijkt het in handen krijgen van het Worpelzwaard om daarmee boze machten te verslaan. Alice moet namelijk de Rode Koningin en haar leger verslaan die niet veel goeds in de zin hebben. Dit hele verhaallijn is gelijk aan de film.

Het aardige is dat de game wel direct wat anders doet, namelijk veranderen van perspectief. Hoewel het verhaal dus hetzelfde is als die van de film, neem je in eerste instantie niet een kijkje vanuit Alice zoals in de film, maar observeer je juist wat zij doet nadat ze in het konijnengat in de grond is gevallen. Het Witte konijnen de Zevenslaper houden Alice daar nauwlettend in de gaten. Na deze intro kan het avontuur beginnen en kruip je in eerste instantie in 'het vel' van Het Witte Konijn.

Alice in Wonderland Screenshot 139176 Alice in Wonderland Screenshot 139175 Alice in Wonderland Screenshot 139174

Vijf karakters
Met maar liefst vijf verschillende karakters doorloop je dit actie avonturenspelletje. Zo zul je in diverse levels vijanden moeten verslaan, dit allemaal op weg naar je eindmissie. En ondertussen moet je kleine puzzeltjes oplossen en schaakstukken vinden voor een upgradesysteem. Dit blijft allemaal erg makkelijk, de vijanden zijn niet moeilijk en veelal hetzelfde en ook over de puzzels hoef je je hersenen niet te kraken. Alice in Wonderland richt zich dan ook duidelijk op de wat jongere gamertjes.

Zoals gezegd zijn er dus vijf karakters, dit zijn Het Witte Konijn, De Maartse Haas, De Kolderkat, De Zevenslaper er De Hoedenmaker. Elk karakter heeft zijn eigen vaardigheden wat niet diep gaat, maar wel leuk is. Zo kun je met Het Witte Konijn de tijd veranderen of vijanden afremmen, bij de Maartse Haas gebruik je zijn geest om voorwerpen naar vijanden te gooien, met De Kolderkat maak je jezelf onzichtbaar of laat je voorwerpen verdwijnen, met De Zevenslaper val je vijanden aan met een zwaard en met De Hoedenmaker creëer je optische illusies door voorwerpen op een rij te plaatsen.

Alice in Wonderland Screenshot 139173 Alice in Wonderland Screenshot 139172 Alice in Wonderland Screenshot 139171

Co-op ondersteuning
Al deze opties gebruik je op bepaalde momenten in de game om verder te komen. Moeilijk wordt het helaas niet, en na zes uur gespeeld te hebben, zal de aftiteling al op je scherm voorbij komen. Dit is uiteraard te kort voor een game, maar wellicht dat kinderen/jongere gamers er iets langer over doen. Iets dat absoluut een leuke toevoeging is en waar de game dan ook punten mee scoort is de co-op ondersteuning. Zo zul je het hele spel samen met een vriend of vriendinnen kunnen voltooien en daardoor wordt het spelen toch een stuk aantrekkelijker gemaakt.

Verwacht niet teveel
Want diepgang, nogmaals, is er niet echt. Het is leuk voor mensen die gek zijn van de film, aan de andere kant, weet je dus ook al exact wat je kunt verwachten. De game zelf voegt in ieder geval niet veel toe aan de film. Originele stemmen van acteurs vinden we niet terug in de game en dat is zonde. Grafisch oogt alles kleurrijk en zijn de karakters gelukkig wel goed weergegeven, dus dat is wel prima geregeld.

Aardig leuk voor kinderen
Al met al is Alice in Wonderland voor de Wii helemaal geen slechte game geworden, mits je gewoon in je achterhoofd houdt dat het spel zich richt op een relatief jong publiek. De doorsnee gamer komt niet aan zijn trekken, daarvoor is de game te kort, te herhalend en te makkelijk. Maar voor kinderen is het leuk, zo oogt het spel kleurrijk, is er een co-op ondersteuning en zitten veel bekenden elementen uit de film verwerkt in de game. Dus samen in de huid kruipen van Het Witte Konijn en de Zevenslaper is zo gek nog niet. Alice in Wonderland is dan geen sprookjesgame geworden, maar helemaal bedrogen kom je ook weer niet uit.