Magnifieke intro
Als er iets is wat een gamer voordat een spel start al enthousiast kan maken, dan is het de intro trailer. Als deze trailer dan vervolgens niet alleen indrukwekkend, maar ook nog eens mooi is, dan heb je een pakkende en zelfs magnifieke intro. Dit is precies wat Monster Hunter Tri brengt, want als je dacht dat je als speler straks in een wereld zit waar alleen jij de jager bent, heb je goed mis. In de intro zie je namelijk hoe verschillende soorten monsters, groot en klein, op elkaar jagen en elkaar afmaken. Ook zie je gelijk dat de wereld heel divers is met gevechten onder water, op het land en in de lucht.

Nadat je de intro hebt gezien kun je dan eindelijk aan het spel beginnen, en is het aan jou om je eigen perfecte jager samen te stellen. Zo kun je jezelf uiteraard een naam geven en een geslacht uitkiezen, maar er is meer. De kleding waarin je loopt is namelijk ook zelf te kiezen. Trek wel iets comfortabels aan, want het is meestal toch goed weer in de Monster Hunter wereld.

Monster Hunter Tri Screenshot 141669 Monster Hunter Tri Screenshot 141664 Monster Hunter Tri Screenshot 138587

Welcome to our village
In Monster Hunter Tri kom je als jager aan in een nieuw dorp. Deze leeft van de monsters, door ze te doden voor vlees en andere delen van de omgebrachte monsters te verhandelen. Vreemd genoeg zijn er nog geen echte jagers in het dorp, en jij zult deze rol dan ook gaan vervullen. Er is alleen net een aardbeving geweest, waardoor de situatie in het dorp en de omliggende gebieden wat hectisch is en niet zoals het hoort.

Deze aardbeving is aanleiding voor de dorpsoudste om jou naar een nabij gelegen kamp te sturen. Daar is zijn zoon namelijk bezig met de wederopbouw, en die kan wel wat hulp gebruiken. Onderweg kom je de eerste monsters tegen, enkele herbivoren die rustig aan het grazen zijn. Als jager kun je hier gelijk aan de slag, en merk je dat niet alle wezens kwade bedoelingen hebben. De beestjes zullen namelijk vluchten, bang om aangevallen te worden. Wanneer je echter één van hun jongen aanvalt, dan zullen ze er alles aan doen om hun kinderen te verdedigen.

Eenmaal aangekomen bij de zoon van de dorpoudste, kun je gelijk weer terug. Hij heeft namelijk enkele onderdelen nodig voor de reparatie, maar die niet bij zich. Samen met hem keer je terug naar het dorp om je eerste echte opdracht in de wacht te slepen. Jij moet de benodigde onderdelen namelijk verzamelen en dat doe je, hoe kan het ook anders, door tegen verschillende monsters te vechten.

Monster Hunter Tri Screenshot 138584 Monster Hunter Tri Screenshot 138585 Monster Hunter Tri Screenshot 138588

Een ander soort role playing game
Tijdens het jagen speelt jouw uitrusting een belangrijke rol. Door een beter zwaard te kopen kun je meer schade toebrengen, en een beter harnast voorkomt dat je zelf al teveel verwondingen oploopt. Deze spullen kun je kopen in allerlei winkeltjes die het dorp rijk is.

Om het geheel een nog realistischer tintje te geven, slijten je wapens ook als je bezig bent met jagen. Hierdoor zul je dus ook geregeld onderhoud moeten plegen aan je uitrusting, want een zwaard dat bot is, zal op een gegeven moment gewoon afketsen. Onderhoud aan je zwaard kun je doen door een slijpsteen te bemachtigen en hiermee vervolgens je wapen te slijpen. Uiteraard kun je ook iedere keer een nieuw wapen kopen, maar dat wordt al snel erg duur.

Zoals een echte jager betaamt, zul je ook gebruik moeten maken van de natuur. Zo kun je gebruik maken van kruiden om medicijnen te maken, of een barbecue opzetten om een stukje monstervlees te grillen. Je zou bijna zeggen dat Monster Hunter Tri de echte oermens in je naar boven brengt.

Monster Hunter Tri Screenshot 131932 Monster Hunter Tri Screenshot 131931 Monster Hunter Tri Screenshot 131930

Van onderwater tot in de bergen
Hoewel jouw eerste dorpje aan de zee ligt, is de wereld van Monster Hunter Tri veel meer dan dat. De monsters die je kunt verslaan wonen in hun eigen gebieden, en daar is nogal wat aanbod aan in de game. Zo leven er grote zeemonsters onder water. Naast dat zij leven van de kleinere wezentjes in het water, willen ze ook wel eens een landwezen dat in het water valt oppeuzelen. Verder het land in zijn er een hoop verschillende soorten monsters die je vindt in bijvoorbeeld de woestijn, de bergen of onder de grond.

Niet alleen dinosaurus-achtige monsters zijn trouwens je vijand want ook reusachtige insecten hebben het op jou voorzien. Het grote aanbod aan monsters is zeker een groot pluspunt, maar de manier hoe ze verdeeld zijn is dan ook gelijk weer een minpunt. Je zult namelijk wezens uit het ene gebied niet in het andere gebied terugvinden. Jammer, want zo is er in de gevarieerde wereld niet echt een mix van monsters, maar heeft het meer weg van een safaripark.

Daar komt bij dat de gebieden weer onderverdeelt zijn in kleinere stukjes. Ieder stukje kent haar eigen functie, zoals het bevatten van een groepje monsters of een bepaalde plant. Helaas is het dus geen grote wereld waar je doorheen kunt lopen, maar moet je constant tussen kleinere gebiedjes, onderbroken door laadschermen, wandelen. Daardoor neemt het gevoel van vrijheid wel af.

De werelden zien er dan wel weer mooi uit. Grafisch gezien zit Monster Hunter Tri namelijk prima in elkaar. Zowel aan de omgevingen als de monsters die erin rondlopen is een hoop aandacht besteed. We kunnen dan ook gerust zeggen dat dit één van de mooiste Wii games van het moment het.

Monster Hunter Tri Screenshot 128145 Monster Hunter Tri Screenshot 128142 Monster Hunter Tri Screenshot 128144

Niet alleen offline
Monster Hunter Tri is een spel wat je naast alleen, ook nog eens met drie vrienden online kunt spelen. Het spel is dan verder niet anders, maar wel makkelijker doordat je een monster met meerdere personen tegelijk kunt aanvallen. Als extra optie heb je de mogelijkheid om met elkaar te praten door middel van WiiSpeak, de microfoon van Nintendo. Hierdoor kun je op een makkelijke manier met elkaar communiceren tijdens het spelen. Een absoluut goede toevoeging aan het online spelen.

Een aanwinst voor de Wii
Als we het over Monster Hunter Tri hebben, dan kunnen we gerust over een aanwinst voor de Wii spreken. Dit spel is aan alle kanten goed uitgewerkt en kent maar een aantal echte minpunten. Grafisch ziet de enorme wereld er goed uit, alleen is het jammer dat je tussen ieder gebied moet laden. De multiplayer is de enige in zijn soort op de Wii en een prima toevoeging. Iwata en zijn team zullen er dan ook een flinke klus aan hebben dit te overtreffen, en we kunnen concluderen dat Monster Hunter Tri een geweldig avontuur te bieden heeft.