Sterker terug, na lange tijd
Het spel begint wanneer Naruto na lange tijd weer terugkeert in Leaf Village, het dorp waar hij woont. Hij is een aantal jaar weggeweest om te trainen met Jiraiya, een groot meester in de vechtstijl Jutsu. Toen Naruto het dorp verliet was hij nog echt een irritant mannetje met een zeer grote mond, en iedereen hoopte dan ook dat hij tijdens zijn training wat wijzer was geworden. Helaas blijkt dit niet zo te zijn, want Naruto daagt gelijk iedereen uit.

Zo beland hij meteen in het begin al in een knokpartij met een groot vechter uit het dorp, om het daarna ook nog eens op te nemen tegen een vriendin van hem. Het leuke is dat jij als speler niet standaard altijd met Naruto vecht, je zult ook geregeld de controle nemen over andere karakters uit het spel. Zo zul je in het tweede gevecht juist de rol aannemen van Naruto's tegenstander, om Naruto te laten zien dat hij nog steeds niet de sterkste is. Daar komt hij inderdaad achter, maar gelukkig is het dorp wel onder de indruk van de vorderingen die hij tijdens zijn training gemaakt heeft.

Wanneer Naruto is verslagen, volgt nog een korte training. Hierin neemt Naruto het samen met vriendin Haruno op tegen Hatake. Die laatste dacht namelijk wel twee tegenstanders tegelijk aan te kunnen. Echter blijkt Naruto al erg sterk te zijn, en als Haruno er dan nog eens bijkomt, is het gedaan. Hatake is dan ook overtuigd, Naturo is door zijn Jutsu training een stuk sterker geworden.

Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3 Screenshot 130876 Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3 Screenshot 130871 Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3 Screenshot 130869

Een bekend verhaal
Fans van de Naruto serie zullen het verhaal van de game gelijk herkennen. Je moet namelijk Gaara redden en het opnemen tegen de Possession of the Tailed Beast. Die laatste is een groeperingen die het niet goed voor heeft met jou, je vrienden en je dorp. Als dit je niet bekend voorkomt, dan zal de game je er ook niet echt bij helpen. Het verhaal springt namelijk te vaak van de hak op de tak en je bent al snel het overzicht kwijt. Gelukkig speel je een fighting game en daarin is het verhaal toch niet zo belangrijk. Dit neemt overigens niet weg dat dit wel gewoon goed uitgewerkt had moeten zijn.

Wel een heel belangrijk onderdeel is de manier waarop de besturing wordt toegepast, en hoe makkelijk de besturing is op te pakken door zowel nieuwe als oude gamers. Om dit optimaal te maken heeft ontwikkelaar Tommy een paar verschillende besturingsmogelijkheden aan het spel toegevoegd.

Om te beginnen kun je kiezen voor de gebruikelijke Wii besturing met de Wiimote en de Nunchuk. Hierin zal je naar links en rechts bewegen met de Nunchuk en met de Wiimote kun je aanvallen uitvoeren. Vooral voor de casual gamers zal dit een leuke manier van besturen zijn doordat je kunt aanvallen door te schudden.

Als je echter een getrainde vechter bent is dit te chaotisch. Dan zul je eerder kiezen voor alleen de Wiimote waarbij je de controller in twee handen vasthoudt. Ook kun je gebruik maken van de classic controller. Uiteraard zou een echte arcade stick nog beter zijn, maar die is er helaas niet voor de Wii.

Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3 Screenshot 114543 Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3 Screenshot 114545 Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3 Screenshot 114546

Een coole tekenfilm
Aangezien de Naruto serie een tekenfilmserie is, is het natuurlijk voor ontwikkelaar Tommy een mooie gelegenheid om een game te maken die wel mooi uitkomt op de Wii. Vaak willen ontwikkelaars games er namelijk zo realistisch mogelijk uit laten zien, maar daar leent de Wii zich niet zo goed voor. Bij een game als Naruto komt het daarom ideaal uit om alles in tekenfilmstijl te presenteren. En ook de gevechten worden met stukjes tekenfilm aan elkaar geplakt.

Helaas loopt het geluid van de stemmen niet altijd gelijk met het beeld. Het spel is namelijk vanuit het Japans omgezet naar het Engels, en ondanks dat je ziet dat Tommy haar best heeft gedaan om de lippen goed te syncen, is dit niet helemaal gelukt. Niet echt storend, want je zult waarschijnlijk toch grotendeels op de ondertiteling letten, maar toch.

Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3 Screenshot 114193 Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3 Screenshot 114191 Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3 Screenshot 114542

Japans of Engels?
Alleen is Tommy wel vergeten om het hele spel te vertalen, want zodra je in een gevecht zit wordt er alleen nog maar Japans gesproken en versta je er uiteraard niets van. En nou net hier is er geen ondertiteling. Alleen als je bent afgestudeerd in Japans zul je verstaan wat er gezegd wordt, maar die kans is natuurlijk klein. Gelukkig doen kleine minpunten zoals de Japanse teksten niet onder voor de grote pluspunten van het spel.

Eén van de allergrootste pluspunten is de online modus die Clash of Ninja Revolution 3 kent. Het is namelijk mogelijk om online tegen je vrienden te vechten. Door middel van de Wii Friendscodes kun je elkaar online vinden en het tegen elkaar opnemen, of juist een team vormen om anderen te verslaan. Op de Wii zien we niet zoveel games met online multiplayer, dus dat deze het wel heeft, vergroot de replay waarde een stuk.

Overigens is het ook mogelijk om offline tegen elkaar te vechten, zodat je ook je vrienden op de bank virtueel in elkaar kunt meppen. Zowel online als offline kun je natuurlijk uit het grote arsenaal aan karakters die de Naruto serie kent kiezen. Tevens kom je een hoop bekende gebieden tegen. Zowel de gebieden als karakters speel je vrij door het verhaal te spelen.

Leuke fighting game, maar niet perfect
Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3 is één van de leukste vechtspellen voor de Wii op dit moment, maar laat wel een aantal steekjes vallen. Het verhaal is namelijk niet goed te volgen, waardoor je al snel de draad kwijtraakt. Daarnaast is de vertaling ook niet optimaal en helemaal compleet. Daarentegen heeft de game wel een hele leuke online en offline multiplayer, en de gevechten lopen altijd lekker door de goede besturing. Het spel scoort dan ook ruim voldoende, maar had nog wel wat beter gekund.