Scene It? Twilight probeert mee te liften op het succes van de Twilight serie. De vierdelige boekenserie van Stephenie Meyer is een waar succes en inmiddels zijn deel 1 en 2 dan ook al verfilmd. Robert Pattinson die de hoofdrol vertolkt van vampier Edward is binnen no time een sekssymbool geworden en kan in de Verenigde Staten niet eens meer zonder bodyguard over straat. Een hele gekte dus, maar maakt de game ons net zo gek?

Kennis van de eerste film
In Scene It? Twilight draait het allemaal om je kennis van de eerste film: Twilight. Het spel heeft in totaal iets meer dan 500 vragen en dat is best knap als je bedenkt dat dit allemaal gebaseerd is op een twee uur durende film. Toch houdt het wel in dat je na een paar keer gespeeld te hebben al wel weer snel dezelfde vragen kunt verwachten en wat dat betreft was het beter om te wachten totdat alle vier de films waren verschenen om met een dergelijk spel op de proppen te komen. Maar goed, Scene It? Twilight is uit, dus laten we snel kijken wat het spel te bieden heeft.

Scene It? Twilight Screenshot 140551 Scene It? Twilight Screenshot 140550 Scene It? Twilight Screenshot 140549

Beperkte speelmodi
Opvallend is meteen zodra je het spel opstart hoe beperkt het gesteld is met de keuze mogelijkheden. Scene It? Twilight biedt je helaas maar twee speelopties en dat is toch wel erg weinig. Je kunt Play doen waarbij je met maximaal vier vrienden vier speelrondes doorloopt waarbij degene met de meeste punten wint of je kunt Flex Play doen waarbij je 10, 20 of 30 vragen achter elkaar krijgt om snel te testen wie het meeste weet.

Dit laatste is een saaie marathon kwestie, dus wat dat betreft kun je beter gaan voor de hoofdmodus Play gaan. Helaas valt meteen op hoe saai het spel is aangekleed, de hele vormgeving van de game is erg simplistisch en aan niets is aandacht besteed. Ditzelfde geldt voor het geluid wat ontzettend saai is aangekleed. De game moet het dus echt hebben van de hoofdmodus maar hoe aantrekkelijk is deze geworden?

Je speelt vier ronden en hoewel dit erg weinig is en je dus snel dezelfde vragen kunt verwachten, zijn deze ronden wel leuk om te doen. Dit komt omdat de variatie in de vragen erg leuk uitgewerkt is. Zo word je Twilight kennis getest op diverse manieren. Er zullen vragen voorbij komen ondersteund met videofragmenten afkomstig uit de film. Maar ook zijn er meer creatieve rondes zoals Alice's Vision of Upon Reflection. Bij de eerstgenoemde moet je een locatie uit de film zien te raden en bij de tweede zie je een silhouet waarbij langzaam een karakter uit de film zichtbaar wordt, waarbij iemand zo snel mogelijk moet raden wie het is.

Scene It? Twilight Screenshot 140545 Scene It? Twilight Screenshot 140544 Scene It? Twilight Screenshot 140543

Quizen met vier mensen
Je kunt Scene It? Twilight dus doen met vier mensen en het is absoluut het leukste om dit dan ook met meerdere mensen te doen, want dan is er uitdaging. Denk jij als eerste iets te weten, moet je even met je Wiimote schudden en mag je antwoord geven. Alles gaat op tijd, dus wees snel. Denk echter niet dat je zomaar iets kunt gokken want als je fout antwoordt, verlies je ook gewoon punten en dat maakt het dan gelukkig wel weer heel realistisch. Je moet er wel rekening mee houden dat de vragen erg in detail gaan en dus erg moeilijk zijn. Daarbij kun je je afvragen hoeveel mensen in je omgeving over dergelijke Twilight-kennis beschikt. En een dergelijk spel in je eentje spelen is geen bal aan.

Geen succes
Wat dat betreft kunnen we dan ook stellen dat Scene It? Twilight om diverse redenen geen succes is geworden. Allereerst is er totaal geen aandacht besteed aan de hele vormgeving van het spel, alles ziet er afgeraffeld uit en dat is zonde. Daarnaast kent het spel maar twee spelmogelijkheden een soort marathon en de hoofdmodus Play. Het is duidelijk dat deze hoofdmodus op zich niet voldoende is. Hoewel het goed is dat de vragen vrij lastig zijn en de speelronden wel leuk zijn, is dit om alleen te doen niet leuk. Vind maar iemand die ook zoveel weet, en dat enkel van de eerste film. Wat dat betreft had er beter een Twilight game kunnen komen pas na vier verschenen films, dan zouden vragen ook niet zo snel terugkeren. Dit spel zal dan ook voor zeer weinig mensen geschikt zijn.