Dat Treyarch met Call of Duty: World at War een leuke game heeft afgeleverd is wel duidelijk, het spel scoorde bij ons een 8,5. Treyarch werd na die game op Call of Duty: Modern Warfare: Reflex – verder CoD Wii genoemd - gezet en wij kijken of de ontwikkelaars niet helemaal door zijn gedraaid na hun strijd tegen de Japanners.

Exacte hetzelfde verhaal
Omdat Call of Duty: Modern Warfare: Reflex een exacte kopie is van Call of Duty: Modern Warfare, is het verhaal hetzelfde gebleven. Voor de mensen die het verhaal niet kennen: het begint allemaal als je samen met je team een boot opgaat om een nuclear wapen te onderscheppen. Als je het wapen hebt gevonden wordt het schip aangevallen en moet je zo snel mogelijk het schip verlaten.

Je komt er achter dat een Russische partij een complot heeft opgezet samen met een groep rebellen uit het Midden-Oosten om van Rusland weer een communistische macht te maken. Het brein achter het hele plan, Imran Zahhaev, financiert de rebellen uit het Midden-Oosten om de aandacht van zijn plannen af te lijden.

Call of Duty: Modern Warfare: Reflex Screenshot 125195 Call of Duty: Modern Warfare: Reflex Screenshot 125194 Call of Duty: Modern Warfare: Reflex Screenshot 125192

Het grootste verschil is natuurlijk de besturing
Zoals je waarschijnlijk al verwachte is de besturing de grootste verandering voor CoD Wii. Er is namelijk geen sprake van gamepads, maar moet je Wiimote en nunchuck gebruiken. Veel ontwikkelaars gaan keihard op hun gezicht als het gaat om een goed shooter systeem te maken voor de Wii, maar dat is hier niet het geval. Treyarch heeft goed afgekeken van games als The Conduit en dit werkt dan ook lekker. Het kan even duren voordat je eraan gewend bent, maar je krijgt er als Wii bezitter wel heel wat voor terug. Helaas ondersteunt het spel geen Wii MotionPlus, waarmee alles nog net even nauwkeuriger gemaakt kon worden, maar de besturing werkt over het algemeen erg lekker.

Toch zijn er wel wat dingetjes die wat beter hadden gekund. Zo gooi je een granaat door de 1 of 2 knop in te drukken. Dit is een niet zo’n lekkere knop als je in het heetste van de strijd zit. Wel is het een logische keuze, want een granaat gooien met de Wiimote terwijl je deze ook moeten richten is natuurlijk onmogelijk. De nunchuck is ook geen optie, door deze te schudden herlaadt je namelijk je wapen. Wat ook opvalt is dat de cursor soms wat verspringt, iets dat in World at War op de Wii juist niet voorkwam.

Call of Duty: Modern Warfare: Reflex Screenshot 124923 Call of Duty: Modern Warfare: Reflex Screenshot 124921 Call of Duty: Modern Warfare: Reflex Screenshot 124919

De multiplayer modus is aanwezig
Treyarch heeft de multiplayer modus in het spel gelaten, hierdoor kun je online het gevecht aangaan. Een pluspunt is dat je geen friend codes nodig hebt om online te kunnen spelen. Je wordt namelijk gelijk in een server geplaatst en je kunt aan de slag. Ook het levelsysteem is weer aanwezig en zo kun je steeds meer wapens, perks, uitbreidingen en speelmodi vrijspelen naarmate je in level omhoog gaat.

Als je met vrienden wilt spelen, kan dat natuurlijk nog steeds door friend codes uit te wisselen. Als je dit gedaan hebt kun je gezamenlijk een spel spelen of een server joinen. Wat wel een groot minpunt is, is dat als de host het spel verlaat de server helemaal plat gaat. Ondanks dat is de multiplayer een waardige toevoeging aan het spel.

Hoewel de singleplayer aan de korte kant is, maakt de multiplayer dit goed. Dit is ongetwijfeld het sterkste punt in de game. Helaas is een potje knallen met wat vrienden op de bank er niet bij, aangezien splitscreen ondersteuning ontbreekt.

Call of Duty: Modern Warfare: Reflex Screenshot 131670 Call of Duty: Modern Warfare: Reflex Screenshot 131666 Call of Duty: Modern Warfare: Reflex Screenshot 131668

Grafisch prima in orde
CoD Wii is grafisch uiteraard niet de vergelijken met de PlayStation 3 en Xbox 360 versies. Toch is het spel erg mooi weergegeven en komt het ver boven het gemiddelde van de Wii uit. De personages zien er namelijk goed verzorgt uit en zelfs vanaf een afstandje kun je goed zien wie bij jouw team hoort en wie niet. Ook de draw-distance is erg goed, zo kun je al van verre zien aankomen of een een groep tegenstanders jouw kant op komt. Het had allemaal wat beter gekund, maar slecht is het zeker niet. Wel een klein puntje dat verbetering had kunnen gebruiken is de framerate. Het komt soms voor dat deze wat inzakt.

De meeste geluiden zijn overgenomen uit het origineel en hier is dus geen kwaliteit verloren gegaan. De voice-acting is weer ijzersterk en datezelfde geldt voor de muziek. Dit maakt de Call of Duty ervaring die we verwachten compleet.

Call of Duty: Modern Warfare: Reflex Screenshot 131672 Call of Duty: Modern Warfare: Reflex Screenshot 131671 Call of Duty: Modern Warfare: Reflex Screenshot 131669

Conclusie
Een geslaagde port, zo zou je de game goed kunnen omschrijven. Treyarch heeft goed haar best gedaan om zoveel mogelijk van het origineel te behouden, inclusief de kwaliteit. Dit is dan ook goed gelukt ondanks wat gebreken in de besturing en de framedrops. Zoek je een shooter voor de Wii? Haal dan snel deze game in huis, want een betere is er op dit moment niet.