Samen staan we sterk
De first person shooter begint in de Tweede Wereldoorlog, wanneer je op het punt staat om Normandië aan te vallen. Tijdens het verloop van de game zul je spelen als de Amerikanen, de Britten en als de Russen. Allemaal hebben ze één doel: hun weg uitvechten naar Berlijn. Het verhaal volgt het verloop van de Tweede Wereldoorlog en heeft niet echt een eigen draai. Dat de game zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt kan misschien een minpunt vormen voor sommige gamers, maar wat verwacht je anders, van een game die als eerste uitkwam in de franchise van Call of Duty? Vernieuwing kwam immers pas later!

Call of Duty Classic Screenshot 131589 Call of Duty Classic Screenshot 131588 Call of Duty Classic Screenshot 131587

Hé, die ken ik!
Omdat dit ook het eerste deel is uit de franchise van Call of Duty, zul je ook veel karakters tegenkomen die je in de latere Call of Duty games nog tegen zal komen. Zo kom je hierbij bijvoorbeeld Captain Price voor het eerst tegen. Hij is een blijvend karakter in de franchise Call of Duty, en heeft dus ook in deze game een belangrijke rol in. Verder ontmoet je ook nog enkele andere karakters welke in de volgende delen terug komen.

Zoveel keuzes, zo weinig tijd
Niet onbelangrijk bij een schietspel zijn wapens. De wapens zijn, zoals te verwachten, ook afhankelijk van welke partij je speelt. Speel je namelijk de Amerikanen, dan heb je de beschikking over de M1 Garand, de Thompson en je vertrouwde pistooltje. Wanneer je de Britten speelt heb je echter hele andere wapens, zoals een machinegeweer en een semi automatisch geweer. Onderweg zal je waarschijnlijk ook wapens van de Duitsers moeten pakken, welke bestaan uit een MP40, een Kar98k en wat Stielhandgranaten.

Call of Duty Classic Screenshot 131586 Call of Duty Classic Screenshot 131585 Call of Duty Classic Screenshot 131584

Wat ook meteen opvalt bij de wapens is dat je mesje, welke je kunt gebruiken door op de rechterjoystick te drukken, er niet is. Als je nu namelijk op de rechterjoystick drukt, zal je met je wapen gaan slaan. Dit geeft natuurlijk ook brute scènes weer, wanneer je bijvoorbeeld een Duitser die probeert op te staan, neerslaat. Dit is ook nog eens realistisch. Want als je snel moet handelen, zal je eerder je wapen als slagwapen gebruiken, dan eerst je mesje uit je holster te halen, en er vervolgens de vijand mee neer te steken.

Echte klassieker
Wat meteen opvalt als je de game opstart is, dat de game er grafisch niet top uitziet. Maar dit is logisch voor zo'n oude game. Wanneer je het introfilmpje te zien krijgt, blijkt het meteen dat de game niet voor het grafisch gedeelte is gemaakt. De personen hebben een cartoonachtig tintje en ook de omgevingen zijn niet echt de mooiste te noemen.

Call of Duty Classic Screenshot 131583 Call of Duty Classic Screenshot 131582 Call of Duty Classic Screenshot 131581

De explosies zijn daarentegen wel wat verder ontwikkeld. Wanneer je een gebouw opblaast blijf je toch altijd even staan om de explosie op zich te bekijken. Dit kunnen we zeker als een pluspunt beschouwen.

Met z’n allen staan we nog sterker
Waar de Call of Duty franchise om bekend staat is natuurlijk, naast de singleplayer, ook een mooi afgewerkte multiplayer. In de multiplayer zijn gewoon de “normale” gamemodi aanwezig, zoals Team Deathmatch, Quick match/Deathmatch (Free-for-all), Search & Destroy, Retrieval (Capture the Flag), Headquarters, en een nieuwe mode, genaamd “Behind Enemie Lines”, welke vergelijkbaar is met Juggernaut, alleen dan in teamformaat.

Helaas hebben we nog geen multiplayer kunnen spelen, wat waarschijnlijk komt door het feit dat er nog genoeg spelers blijven bij Call of Duty: Modern Warfare 2. Wanneer deze game echter online zal verschijnen, zullen we er meer van kunnen verwachten.

Ouderwets met een nieuw tintje
Wat betreft Call of Duty Classic kunnen we zeggen dat Infinity Ward een mooie arcade titel heeft neergezet. Wat zeker is, is dat je bij deze game geen geheel nieuwe titel moet verwachten, want daar is deze arcadegame ook niet voor bedoeld. Call of Duty Classic is meer bedoeld voor het herbeleven van Call of Duty 1, alleen dan nu op de Xbox 360 en PS3. Wil je samen met je vrienden wat momenten herbeleven van Call of Duty 1, dan dan kan dat met deze game. Lekker ouderwets, maar wel de moeite waard.