Op naar huis
Zoals de naam van het spel het al zegt: De Rabbids willen naar huis. Thuis is niet op de aarde, dus de Rabbids zullen een weg moeten vinden naar hun thuisplaneet de maan. Dit is moeilijker dan het klinkt. Wij zouden namelijk een raket bouwen of stelen, maar dat idee komt niet in de Rabbids op.

Nee, zij willen een toren gaan bouwen die tot de maan reikt, om zo allemaal naar huis te kunnen klimmen. Op de aarde, aan het begin van het spel, wonen de Rabbids op een vuilnisbelt en hier ontstaat dan ook het idee om vanaf de plek waar zij wonen de toren te bouwen. De Rabbids hopen dat je al genoeg materialen kunt vinden in hun omgeving, maar dit blijkt helaas voor hen niet zo te zijn. Er moet dus een oplossing gevonden worden.

Rabbids Go Home Screenshot 128299 Rabbids Go Home Screenshot 128298 Rabbids Go Home Screenshot 128296

Een Rabbid in een roze string
Jouw karakters in het spel zijn twee Rabbids, die beide een kledingstuk aan hebben dat ze hebben gevonden. De eerste Rabbid heeft een normale boxershort aan terwijl de andere een roze hartjes string draagt. Met deze beide wezentjes is het dus de bedoeling dat je voorwerpen gaat verzamelen, en dit zul je allereerst op de vuilnisbelt zelf doen.

Om de spullen die je onderweg verzamelt bij je te kunnen houden heb je een winkelwagentje tot je beschikking waarin de spullen tijdelijk opgeslagen zullen worden. De Rabbid in de roze string duwt dit wagentje terwijl de Rabbid in de boxershort de spullen oppakt en bijhoudt. Onderweg zullen er geregeld Rabbids staan met een tuba, waar je de tot dan toe verzamelde spullen kunt afgeven. Eenmaal afgegeven kun je je spullen ook niet meer verliezen als je af gaat.

Rabbids Go Home Screenshot 124461 Rabbids Go Home Screenshot 124460 Rabbids Go Home Screenshot 124459

Door de gehele stad
Als je het eerste level, de vuilnisbelt, hebt gehaald, zul je ontdekken dat er op dat moment geen spullen meer zijn waar je bij kunt en je moet dus naar nieuwe plekken toe. De vuilnisbelt ligt bovenop een berg en aan de voet van de berg ligt een stad. De Rabbids zijn uiteraard niet dom en weten dan ook dat de mensen in de stad zeer veel spullen hebben en niet alleen maar kleine dingetjes zoals je op de vuilnisbelt vindt.

Eenmaal in de stad aangekomen kun je in het centrum zelf rondhangen, maar hier vind je nog geen grote objecten. Ook zijn er door andere Rabbids pijlen op de grond getekend en als je die volgt kom je in een nieuwe wereld. In zo'n wereld zitten een aantal levels en in ieder level is een groot object verborgen. De kleine objecten die je vindt voegen 400 meter aan de berg toe, terwijl ieder groot object 600 meter oplevert. Je kunt in totaal 1000 meter per level vinden, wat dus inhoudt dat er 400 kleine objecten aanwezig zijn.

De spullen die je onderweg moet zoeken zijn altijd variërend en het maakt niet uit of het om een levend wezen gaat of om een simpel iets. Zo zul je regelmatig honden meenemen, maar ook vogels en katten zijn geen uitzondering. Ieder level heeft zijn eigen thema zoals een vliegveld of een winkelcentrum. De objecten die aanwezig zijn passen hier uiteraard bij. De grote objecten zijn ook passend bij het level, alleen sommige thema's komen vaker voor. Hierdoor zullen dus ook de grote voorwerpen die je moet verzamelen vaker terug komen.

Gelukkig is het spel niet te simpel, want door de vele obstakels die op je pad komen zul je geregeld af gaan. Je hebt twee soorten obstakels, namelijk die je een leven kosten en die het je moeilijker maken. Voorbeelden van obstakels zijn cactussen en lopende banden. Door deze toevoeging wordt het spel nog eens een stuk leuker.

Rabbids Go Home Screenshot 125613 Rabbids Go Home Screenshot 128297 Rabbids Go Home Screenshot 124458

Verzamelen en aanpassen
Het hoofddoel in Rabbids Go Home is dus het verzamelen van de spullen die onderweg overal te vinden zijn. Als je een bepaald aantal kleine objecten bij elkaar hebt zul je er meer krijgen. Je krijgt namelijk cadeautjes die je kunt gebruiken om je konijntje aan te passen.

Zo kun je jouw Rabbid aanpassen aan de vormen, kleuren en kleding die jij leuk vindt. Voorbeelden zijn het compleet kunnen overspuiten van je konijnen, de oren en ogen kunnen verplaatsen of zijn hoofd uit kunnen rekken. Op die manier heb je de mogelijkheid om je eigen Rabbid te maken. Van deze Rabbid kun je ook nog eens een foto laten maken om zo altijd nog eens terug te kunnen kijken hoe hij er ook alweer eerder uitzag.

Rabbids Go Home Screenshot 125620 Rabbids Go Home Screenshot 125619 Rabbids Go Home Screenshot 125618

Nieuwe moves
De besturing in de game is redelijk makkelijk en je hoeft gelukkig ook niet onnodig vaak gebruik te maken van de bewegingsbesturing. Rondlopen doe je door simpelweg met de joystick op Nunchuk te bewegen en als je versneld wilt rondlopen druk je A. Het enige moment waarop je de bewegingsbesturing gebruikt is wanneer je mensen of vijanden wilt aanvallen. Door te schudden ga je namelijk de aanval in en zul je uiteraard winnen.

Naast de basis bewegingen kun je tijdens het spel ook nog een aantal nieuwe moves leren. Zo zul je redelijk snel de mogelijkheid krijgen om een turbo uit te voeren. Op deze manier kun je vijanden makkelijker aanpakken en tevens kun je dan verder springen. Andere nieuwe moves houden we verborgen omdat we niet te veel willen verraden.

Rabbids Go Home Screenshot 125615 Rabbids Go Home Screenshot 125612 Rabbids Go Home Screenshot 125614

Grafisch niet sterk
Omdat Rabbids Go Home een Wii spel is zijn de grafische verwachtingen natuurlijk al niet zeer hoog. Helaas voldoet de game echter ook niet aan de verwachtingen die je van een Wii spel hebt, en scoort het spel op het grafische vlak maar net een voldoende. Dit doordat de filmpjes wel leuk ingekleed zijn, en alleen de in-game beelden minder van kwaliteit zijn.

De geluidjes daarentegen zijn juist wel heel leuk en dit komt vooral door de vele afwisseling en natuurlijk het taaltje van de Rabbids. Zo zul je geregeld "Waaaahhhhh!" horen, maar ook een "Blaaaaaahhhh!" of een "Blahboeblabla" zullen niet ontbreken. De kracht van dit spel is uiteraard de vrolijkheid van de Rabbids, en de grote afwisseling in hun taaltje en de manier waarop zij spreken maakt dit alleen maar beter. Overigens is het hele spel voorzien van vrolijke en leuke achtergrondmuziekjes.

De humor in dit spel is het allersterkste punt wat je keer op keer bezig zal houden en je ook zal drijven om verder te spelen. Zo zul je geregeld achter mensen aan moet gaan om bijvoorbeeld hun kleding af te pakken. Ook is er, als je verder in het spel komt, een speciaal team dat het op je voorzien heeft. Als je hen uitkleedt zijn ze echter niet meer zo stoer en zullen ze gillend wegrennen.

Conclusie
Samengevat heb je met Rabbids go Home een heel leuk spel in handen dat dankzij de zeer grappige gameplay echt de potentie had om een topper te worden. Het is dan ook zo jammer dat de graphics zelfs voor een Wii game onder de maat zijn. Kun je hier echter doorheen kijken, dan krijg je een spel dat je zeker een uur of acht achter elkaar zal laten lachen en vermaken. Eigenlijk wil je dan niet dat de Rabbids naar huis gaan, maar helpen doe je wel!