Het zal niet de eerste keer zijn dat Stan, Kyle, Cartman en Kenny in een game verschijnen. Zo verscheen eerder South Park: The Videogame, South Park: Rally en Chef’s Luv Shack. Alle drie de game waren geen toppers, helaas. Maar er gloort hoop aan de horizon met South Park: Let’s Go Tower Defense Play, of kortweg South Park: TD.

South Park wordt aangevallen
Net als de meeste andere games heeft ook South Park: TD een verhaallijn, maar echter wel heen hele dunne. Het dorpje South Park wordt namelijk aangevallen door verschillende groeperingen. Aan jou de taak om dit gespuis tegen te houden door het gooien van sneeuwballen, en tactisch wapens en muren neer te zetten.

Tower Defense
In alle Tower Defense games is het de bedoeling om te voorkomen dat jouw kasteel, of in ieder geval het eindpunt, niet bereikt wordt door meer dan een x aantal vijanden. Ook in South Park: TD is dit het geval. Zo dien je met verschillende South Park personages ondermeer hippies, roodharige kinderen en zombies dood te gooien voordat ze het einde bereiken.

Omdat de verschillende ‘waves’ soms meer dan tien vijanden bevatten, kun je ook wapens plaatsen en muurtjes bouwen. De wapens dienen uiteraard voor het beschieten van de vijanden en de muurtjes om de vijanden een langere route te laten lopen. Ook heeft ieder personage een eigen speciale aanval. Zo kan Kyle zijn vriendjes sterker en sneller maken, maar kan Cartman alle vijanden op het scherm met één druk op de knop wegvagen.

South Park: Let's Go Tower Defense Play Screenshot 125181 South Park: Let's Go Tower Defense Play Screenshot 125183 South Park: Let's Go Tower Defense Play Screenshot 125182

Simpele besturing
Wat je in de gehele game doet is sneeuwballen gooien, muurtjes bouwen, geweren plaatsen en andere objecten neerzetten. Doordat je zo weinig acties hoeft uit te voeren, is de besturing lekker simpel gehouden.

Zo loop je uiteraard met de linker stick en gooi je sneeuwballen met de A-knop. Je kunt met X muurtjes en wapens bouwen en met de B-knop kun je ze weer verwijderen. Met de Y-knop voer je een speciale aanval uit. Tenslotte zijn er nog de linker en de rechter bumpers, met de linker roep je de volgende ‘wave’ op en met de rechter wissel je tussen personages.

Niet voor in je eentje
Bijna het heel spel zul je op de A-knop rammen om vijanden te bekogelen. De eerste vier á vijf levels is dit nog leuk, maar daarna slaat de verveling toe. Want iedere keer het opnieuw plaatsen van wapens en muurtjes om vervolgens een horde vijanden de kop in te drukken door op A te rossen wordt wel erg saai. Ook het constant wisselen tussen personages gaat op den duur vervelend worden.

Met één of meerdere vrienden of vriendinnen is het echter een heel stuk leuker. Zo kun je elkaar helpen met het aanvallen van een groep vijanden, heb je elkaar nodig om weer tot leven te komen als je dood bent en is voegt het gewoon een stuk meer plezier toe aan de game.

South Park: Let's Go Tower Defense Play Screenshot 125180 South Park: Let's Go Tower Defense Play Screenshot 125185 South Park: Let's Go Tower Defense Play Screenshot 128666

Bekende locaties en geluiden
South Park: TD is een game die echt op de fans is gericht. Zo kom je langs veel bekende locaties, zoals de getto waar Kenny woont en de basisschool van South Park. Ook de geluidjes van de personages komen rechtstreeks uit de serie. Zo hoor je bekende quotes van Cartman en cornuiten door de gehele game. Voor de echte fans is dit een waar genot, maar als je niets met South Park hebt, zul je je waarschijnlijk afvragen waarom zoiets grappig zou moeten zijn. Wel is het zo dat de quotes vaak terugkomen en op een gegeven moment de humor er wel weer vanaf is.

Grafisch als de serie
Mocht je al naar de screenshots of de trailers hebben gekeken, dan is het je waarschijnlijk wel opgevallen dat de game bijna exact op de serie lijkt. Dit is erg leuk en herkenbaar voor de fans. De special effects zijn overigens niet van een hoogstaand niveau en zijn er helaas maar weinig animaties in de game te bekennen.

Genoeg vrij te spelen
In South Park: TD kun je verschillende memorabele scènes uit de serie vrijspelen die aansluiten op een zojuist geïntroduceerde vijand, locatie of vrijgespeeld personage. In totaal zijn er meer dan 80 scènes en het is dan ook erg leuk om deze tussen door te kijken. Verwacht echter geen complete afleveringen, de makers vonden een halve minuut per scène voldoende.

Conclusie
Als echte fan van de South Park serie kun je jezelf goed vermaken met de scènes, maar hiervoor dien je wel eerst de game voor een groot deel te spelen. In je ééntje slaat de verveling erg snel toe maar met meerdere mensen zul je je wel een tijdje vermaken. Verwacht echter niet dat je tientallen uren dit spel zult spelen.