Of je WipEout Fury een gewone expension mag noemen is de vraag. De game biedt namelijk, naast de acht nieuwe tracks en 13 nieuwe toestellen, drie geheel nieuwe modi. Je kan WipEout Fury dan ook als een geheel nieuwe game beschouwen, aangezien er per modus ook nog eens vele nieuwe races zijn. Daarom zijn de drie nieuwe modi ook het middelpunt van deze expension en hebben de volgende namen gekregen: Eliminator, Zone-battle, Detonator.

Eliminator
De modus Eliminator is niet zo zeer op het racen, en het behalen van de eerste plaats gericht. Deze is namelijk gericht op het uit schakelen van tegenstanders op de ouderwetse manier, door middel van de vierkant toets. Bij deze modus zul je de doelscore moeten behalen door het neerhalen of beschadigen van je tegenstanders. Daarbij kun je ook nog eens extra punten behalen door de ronden te voltooien. Je hoeft bij deze modus niet bang te zijn dat, wanneer je zelf wordt neergehaald door een tegenstander, opnieuw moet beginnen. Je keert namelijk gewoon terug in de race, al heb je dan wel puntenaftrek, waardoor je wat langer door moet spelen om de doelscore te behalen.

WipEout HD Screenshot 66889 WipEout HD Screenshot 54523 WipEout HD Screenshot 48837

Daarbij is het ook erg vet dat je makkelijk met de L1-toets van richting kunt veranderen, waardoor je je tegenstanders tegemoet vliegt om ze zo te verrassen met één van je wapens. De rode kruisjes en blauwe driehoekjes zullen gewoon werken, echter word je door de blauwe driehoekjes (die je normaal boost geven) tegengewerkt, aangezien deze boost geven in de andere richting. Toch is het erg vet in deze modus om tegen de richting in te vliegen en tevens biedt dit een nieuwe, leuke ervaring.

Zone-battle
Zone-battle is een variant van de Zone-mode uit de eerdere WipeOut games. Hierin ga je dus steeds wat sneller als je een zone voltooid hebt. Dit is in Zone-battle echter niet het doel, het doel is namelijk om zo snel mogelijk het zonedoel te bereiken. Dit doe je gewoon door de zones te voltooien, hierbij stijg je echter niet boven je tegenstanders uit omdat deze ook gewoon doorvliegen. De eerste plaats behaal je echter door de versnellingsstroken. Als je hier namelijk doorheen vliegt, kun je jouw zone-level verhogen waardoor je snel bij het benodigde zonedoel kunt komen.

Deze modus is toch wat minder leuk dan de anderen aangezien je tegenstanders een stuk minder van die versnellingsstroken gebruik zullen maken, waardoor jij gewoonweg vrij spel hebt. Hun zone-levels stijgen gelijkmatig terwijl die van jou ineens met twee tot drie levels omhoog kan schieten.

WipEout HD Screenshot 66878 WipEout HD Screenshot 66873 WipEout HD Screenshot 54522

Detonator
De laatste modus is zeker niet de minste. Iedereen kent de Stage modus wel, Detonator is de Stage modus met een aantal aanpassingen. Je dient namelijk mijnen en bommen te ontwijken, of beter nog, te vernietigen. Voor het vernietigen van mijnen en bommen krijg je namelijk punten. Dit lijkt misschien niet zo moeilijk, maar als je de Stage modus kent, weet je dat je steeds sneller vliegt. Hierdoor naderen de mijnen en bommen steeds sneller en zul je alerter moeten reageren.

De boostpads laden je EMP op, waardoor je nog meer kan schieten. Wanneer je de doelscore hebt behaald eindigt de race niet direct. Je kunt namelijk nog zolang als je vliegtuig het uithoudt doorvliegen. Je blijft namelijk punten verdienen totdat je vliegtuig helemaal beschadigd is en ontploft, je vliegtuig raakt beschadigd door tegen de mijnen en bommen aan te vliegen of door tegen de rand van de track aan te vliegen. Deze modus is erg leuk en test daarbij ook nog eens je reactievermogen.

WipEout HD Screenshot 46932 WipEout HD Screenshot 42941 WipEout HD Screenshot 42938

Andere kleine nieuwigheden
Ondanks dat de drie nieuwe modi het middelpunt van de expension zijn geeft de expension je ook de beschikking over 13 nieuwe toestellen en acht nieuwe tracks. Een paar van die nieuwe tracks zijn echter in spiegeldbeeld gezette bestaande tracks. Dit is niet zo’n probleem aangezien je dan toch de baan opnieuw zult moeten leren.

Wees ook niet bang dat de oude modi, tracks en toestellen niet in de expension bruikbaar zijn, deze zitten namelijk gewoon in de expension. Wat dit betekent is heel simpel: Aangezien de oude tracks nog in de expension zitten bieden de nieuwe modus op de oude tracks nog meer races, waardoor je weer velen uren aan de slag kan met deze uitgebreide expension.

De game draait weer op 60 frames per seconde wat betekent dat de game er opnieuw oogverblindend uitziet. Ook de snelle muziek, die echt bij de WipeOut games hoort zit er weer, een klein beetje harder, in.

Conclusie
Voor de 9,99 euro, welke je moet neertellen voor de expension krijg je een bijna volledige game. Het enige wat de expension niet volledig maakt is de benodigdheid van WipEout HD. De drie, nieuwe, vette modi voegen echt iets toe aan WipEout HD. Ook de aanwezigheid van de acht nieuwe tracks en 13 nieuwe toestellen is een mooie toevoeging. Door dit alles, plus de vele nieuwe races kun je weer uren speelplezier beleven aan deze vette expension.