Wii Sports Resort Review

Een andere insteek
Wat opvalt als je het spel opstart is dat de manier waarop je in het spel ontvangen wordt heel anders is. Ditmaal word je namelijk niet verwelkomd in een menu, maar op een zeer vrolijk eiland. Op dit eiland kun je allerlei sporten beoefenen die alles met de zomer te doen hebben en dat merk je dan ook gelijk. Zo zie je op het eiland onder andere een sporthaven en meerdere sportvelden.

Je ziet uiteraard wel weer een hoop herkenbare elementen, maar dit is niet gek als je kijkt naar de eerdere spellen in de Wii reeks van Shigeru Miyamoto. Uiteraard zijn namelijk de vrolijke kleuren en de Mii's weer van de partij. Ook alle sporten kun je weer spelen met je eigen Mii. Voor gasten zijn er tevens een aantal gast Mii's waar je uit kunt kiezen. Dit is vooral handig als je met meerdere mensen wilt spelen.

Met meerdere mensen spelen is misschien ook dan, net als in het eerste deel, het leukste om te doen. Ondanks dat er namelijk twaalf sporten in zitten zul je het spel toch niet zeer snel nog een keer opstarten als je alleen bent. Dit is echter ook niet de kracht van de Nintendo spellen. Toch ben je doordat er veel sporten zijn wel even bezig voor je alleen alle spellen hebt gespeeld.

Wii Sports Resort Screenshot 115357 Wii Sports Resort Screenshot 115343 Wii Sports Resort Screenshot 115338

Vooral veel nieuwe sporten
Iedereen die het eerste deel heeft gespeeld weet dat er maar vijf sporten aanwezig zijn, maar voor een spel dat je gratis bij je Wii krijgt is dit zeker niet te weinig. Nintendo heeft dan ook haar best gedaan om dit keer de koper niet te kort te doen en dat is dan ook zeker gelukt. In maar liefst twaalf sporten kun je namelijk je kunsten laten zien en dit is nog niet alles. Eén van de sporten heeft alles te maken met lucht en hier zijn nog eens drie nieuwe sporten te vinden die onder die categorie vallen.

Naast lucht zijn er nog negen andere sporten die niet in het eerste deel voorkwamen. Onder andere een aantal watersporten zoals waterskiën en jetrace. Maar ook zijn er gelukkig een hoop spellen die je aan land kunt spelen. Voorbeelden hiervan zijn frisbee werpen en zwaardvechten. Toch geldt ook hier: Vooral de sporten die je met meerdere mensen doet zijn leuk.

Vooral zwaardvechten is dan ook een leuk spel omdat je dit echt tegen elkaar speelt. Ondanks dat deze sport maar met zijn tweeën gespeeld kan worden, is het samenspelen belangrijker dat het met zijn vieren spelen. Bij zwaardvechten komt er ook nog eens bij dat hier het verschil van Wii Motionplus heel goed te merken is.

Wii Sports Resort Screenshot 115350 Wii Sports Resort Screenshot 115349 Wii Sports Resort Screenshot 115348

De extra toevoeging van Wii Motionplus!
Het voordeel van Wii Motionplus! is namelijk dat deze je bewegingen en stand van de Wiimote nog veel reëler op het beeld kan kopiëren dan dat de Wiimote dat zelf doet. Zoals net aangehaald is dit bij bijvoorbeeld zwaardvechten heel goed te merken doordat je iemand echt kunt raken waar jij wilt en je dus niet alleen maar hoeft te schudden met je Wiimote om een klap uit te delen.

Toch zul je al snel merken dat dit niet de sport is waar je Wii Motionplus! echt voor zult gaan gebruiken. Juist doordat je iemand graag snel van het platform, waar je op staat, wilt slaan begin je al snel wild heen en weer te bewegen met je Wiimote. Hierdoor werk je namelijk iemand veel makkelijker van je scherm dan dat je probeert precieze slagen uit te voren.

Het effect bij bijvoorbeeld bowlen is echter wel goed merkbaar. Normaal gesproken zou je de bal simpelweg vooruitwerpen en maakt het niet uit of je de Wiimote tijdens het bewegen draait. Dat is nu echt wel anders, want als je draait geef je je bal een tikkeltje effect mee. Dit kan cruciaal zijn in het effect. Het is dus van belang dat je hier op let.

Wii Sports Resort Screenshot 115353 Wii Sports Resort Screenshot 115351 Wii Sports Resort Screenshot 115345

Nieuwe oude sporten
Bowlen was uiteraard al aanwezig in het eerste deel van Wii Sports en het standaard potje bowlen is nog steeds mogelijk, maar er is meer. Zo kun je nu ook het spel 100 pins bowling spelen. De regels en het principe zijn precies hetzelfde als in Wii Sports alleen staan er dit keer 100 bowling kegels op de baan. Toch is dit niet moeilijker omdat je in de meeste gevallen bij de eerste worp al zeker 95 kegels omgooit, maar is het gevoel bij het omgooien van 100 stuks zeker veel beter.

Wat verder zeer goed vergelijkbaar is met het eerste deel zijn de graphics en het geluid. Uiteraard is dit van Wii kwaliteit en kan het niet op tegen spellen op de Xbox 360 en de PlayStation 3, maar dat is ook absoluut niet de bedoeling van het spel. Toch valt er ook zeker niet over de graphics te klagen want juist het vrolijke in combinatie met de Mii's brengt een leuk geheel met zich mee.

Ook het geluid is dus zeker niet slecht. Alle geluiden zijn passend bij de sport. Een voorbeeld hiervan is het geluid dat je hoort als je aan het boogschieten bent, maar ook bij andere sporten zul je snel merken dat geluiden absoluut kloppend zijn. Tevens zijn de vrolijke deuntjes die je gewend bent van Nintendo weer aanwezig en dan ook zeer zeker passend bij het spel. De kwaliteit die je bij de graphics mist wordt dan ook zeker gecompenseerd door het geluid.

Wii Sports Resort Screenshot 61608 Wii Sports Resort Screenshot 115336 Wii Sports Resort Screenshot 61603

Zeker het geld waard
De grote kracht van de Wii is altijd het casual gehalte geweest en dat weet Nintendo bij dit spel zeker weer hoog te houden. Het is niet alleen een welkome opvolger van Wii Sports, maar het is tevens een echt leuk spel dat je keer op keer weer uit de kast haalt als er vrienden op bezoek zijn.

Daar komt nog eens bij dat de prijs van dit spel met Wii Motionplus! lager ligt dan de prijs van een gemiddeld Wii spel. Voor ongeveer 50 euro kun je Wii Sports Resort namelijk in huis halen en krijg je hier dus de accessoire Wii Motionplus!, die normaal 20 euro kost, er gratis bij. Het spel zelf zou dus maar 30 euro kosten.

Halen die hap!
Als je het fun gehalte bekijkt en dit in combinatie neemt met de relatief zeer goedkope prijs, heb je voor maar 50 euro een zeer leuk spel in huis met daarbij ook nog eens de accessoire Wii Motionplus!. De iets of wat mindere graphics worden gecompenseerd door het zeer mooie geluid. Verdere grote nadelen kent het spel weliswaar niet, maar het is geen spel dat je alleen wilt spelen. Mede hierdoor is het wel van belang dat je zeker een paar vrienden hebt voor je tot de beslissing over gaat het spel te kopen. Maar als je vrienden hebt en je graag een avondje met sporten bezig wilt houden, halen die hap!