Niet alleen maar simpel boksen
Uiteraard moet een boksspel meer bieden dan alleen een simpel potje boksen, want anders raak je waarschijnlijk toch snel uitgekeken op de game. Don King Boxing probeert dit uiteraard ook, en dat is dan ook aardig gelukt. Je zult namelijk een hele carrière modus kunnen doorlopen, om steeds hoger in de ranglijst te komen.

Naast het spelen van wedstrijden, zul je ook een hoop moeten trainen om verder te komen. Om beide concepten aan elkaar te knopen heeft de ontwikkelaar ervoor gekozen om het spel van filmpjes te voorzien waarin boksers citaten vertellen van boksers die de sport hebben beoefend of nog steeds beoefenen. Dit is een zeer leuke toevoeging, en geeft je tevens een leuke voorbereiding op je aankomende wedstrijd.

Samen zorgt dit voor een redelijke gameplay combinatie waarin je constant het idee krijgt een echte bokser te zijn. De filmpjes moedigen je ook iedere keer weer aan om een wedstrijd vol energie te beginnen.

Don King Boxing Screenshot 103897 Don King Boxing Screenshot 103900 Don King Boxing Screenshot 103898

Vertrouwd beeld
Zoals je zult verwachten speel je dit spel uiteraard door de ogen van een bokser, waardoor je het beste gevoel met het spel krijgt. In eerste instantie bereikt dit dan ook het gewenste doel, maar al snel ga je je ergeren aan andere componenten van het spel. Vooral de zeer slechte graphics vallen op als je rondkijkt. Het publiek blijkt namelijk niet te bewegen, wat wel erg minnetjes is. Gelukkig zien de karakters en voor Wii maatstaven wel redelijk uit.

En er zijn een hoop speelbare wedstrijden in het spel, zodat je je niet snel hoeft te vervelen. Dit in combinatie met een redelijk makkelijke besturing zorgt ervoor dat je Don King Boxing toch snel vermakelijk zult vinden. Uiteraard maak je gebruik van de bewegings besturing van de Wii, en dit combineer je met knoppen als je speciale bewegingen wilt uitvoeren. Zo kun je uiteraard recht vooruit slaan, maar ook hoge en lage klappen behoren tot de mogelijkheden, en uiteraard is het ook belangrijk om de vuisten van de ander te ontwijken.

Je hebt de Adobe Flash Player en JavaScript nodig om deze video te bekijken.

Wel speelbaar, maar niet realistisch
Toch hadden de controls nog veel beter uitgewerkt kunnen worden. Zo zijn ze compleet niet realistisch, ondanks dat dit zeker wel mogelijk is met de Wii. Verder valt te bezien of de ontwikkelaar niet beter had kunnen wachten tot de release van Wii MotionPlus! omdat deze uitbreiding de controls nog eens een stuk aantrekkelijker had kunnen maken.

Don King Boxing kun je trouwens zittend, ook staand vanaf je Balance Board spelen. Door op je Balance Board te staan, en druk in bepaalde richtingen uit te oefenen, kun je klappen ontwijken. Weliswaar leuk als je het leest, maar het voegt uiteindelijk weinig toe. De gameplay is verder wel erg makkelijk opgebouwd. Je zult namelijk redelijk snel iemand tegen de grond krijgen, en hem daar zonder al te veel moeite kunnen houden. Als ze jou neerslaan, kun je gelukkig wel weer snel omhoog komen door te schudden met je Wiimote en Nunchuck.

Don King Boxing Screenshot 103891 Don King Boxing Screenshot 103893 Don King Boxing Screenshot 103889

Vooral voor fans van boksen
Doordat er veel verwijzingen zijn naar oude wedstrijden en toernooien, is dit spel vooral een aanrader voor de echte fans van de sport. Naast de filmpjes met citaten zijn er namelijk ook een aantal oude bekende wedstrijden die je kunt naspelen, en dit geheel in zwart-wit. Op het moment dat je de wedstrijd hebt voltooid, krijg je een hoop extra informatie over dat gevecht.

De muziek is zorgvuldig uitgekozen, en zorgt ervoor dat je zeker meer zin krijgt in het spel, omdat je er extra energie van krijgt. Dit zorgt er dan ook voor dat je ondanks dat het spel misschien iets te makkelijk is, je er toch keer op keer weer met plezier tegen aangaat. Echter heb je niet snel de behoefte het spel weer op te pakken.

Don King Boxing Screenshot 103903 Don King Boxing Screenshot 103902 Don King Boxing Screenshot 103901

Conclusie
De graphics zijn niet van hoge kwaliteit, en de gameplay is ook redelijk makkelijk. Toch is het een vermakelijke game, die je dankzij de energieke muziek extra kracht geeft om door te gaan. Vooral fans van boksen zullen dit spel aantrekkelijk vinden, door de vele banden die het heeft met bekende wedstrijden uit het verleden. Al met al is het dus zeker een leuke game die meer biedt dan Wii Sports, maar zeker geen topper is. Ben je een fan van de sport, dan is Don King Boxing wel een aanrader.