Oud concept
Diegene die niet weten dat Ready to Rumble al eerder verscheen op de PS1, N64 en de Sega Dreamcast, hebben een hoop te leren, maar krijgen nu de kans de game te leren kennen. De game is gebaseerd op vette combo's maken met beroemdheden en fictieve karakters. De boks franchise werd destijds goed ontvangen op Sega's console, maar zou de Wii dit kunnen evenaren of is dit een slap aftreksel?

Get Ready to Ruuuuumble!
Zodra je de game opstart zit de sfeer er goed in, met aan een ADHD lijdende Engelsman als spreekpersoon en een uitgebreid menu. Ready to Rumble staat vooral bekend als een tekenfilmachtig boksspel met toffe bewegingen, en natuurlijk de combo's die je kunt uitvoeren zodra er Ready to Rumble gescandeerd wordt door de commentator. Dit ziet er altijd erg tof uit en bovendien geeft het een gevoel van voldoening als je je tegenstander een flink lesje leert. Naarmate je tegenstander of jijzelf behoorlijke klappen krijgt, dan zie je dat aan het gelaat, omdat er duidelijk blauweplekken en schaafwonden te zien zijn.

Het is een leuk potje elkaar tot moes slaan en zo hoort het ook te zijn, maar de vraag is natuurlijk of de Wii versie van Ready to Rumble net zo leuk en goed in elkaar steekt als zijn voorganger op de Sega Dreamcast. Bovendien zijn we alweer wat jaartjes verder en zouden we mogen verwachten dat de franchise geëvolueerd is, en dus kwalitatief is vooruit gegaan.

Ready 2 Rumble Screenshot 91856 Ready 2 Rumble Screenshot 91846 Ready 2 Rumble Screenshot 91840

Parodie
Als je van serieuse boksspellen houdt, dan is dit zeker niets voor jou, want de game is allesbehalve dat. Dit kan je bijvoorbeeld duidelijk halen uit de slogan van de game, welke luidt: This is a work of parodie. We hebben hier dus te maken met een parodie op de bokswereld. Dit is ook merkbaar aan de grafische stijl en hoe de game in elkaar steekt, want alles wordt op een grappige manier gepresenteerd. Verwacht hier dus geen realistische boks bewegingen of andere elementen van de vechtsport. Nee, het draait allemaal om gein en onrealistische gevechten, afgewisseld met verschillende spelmodi voor langer speelplezier.

Verschillende uitdagingen
Zodra je met de game begint en het menu ziet, dan zou je denken dat er uren zoet mee zal zijn, omdat er veel keuze is uit verschillende spelmodi. Zo kan de speler in de singleplayer kiezen uit de Arcade-modus en de Championship carrièremodus. In de Championship carrièremodus speel je met jouw eigen gemaakte bokser. Met je eigen creatie neem je het op tegen een sterke en felle tegenstander in het weekend. Doordeweeks zal je minigames moeten gaan spelen, om je karakter sterker te maken, maar pas op, want je bokser kan ook zwakker worden als je een minigame niet goed afrond. Het is dan ook verstandig om eerst te beginnen aan de tutorial, want dan beheers je vrij snel alle bewegingen van de game en dat zijn er een heleboel!

In de multiplayer modus is het alleen mogelijk om met anderen in de kamer het tegen elkaar op te nemen, geen online optie dus. Je kunt het tegen elkaar opnemen in de Quick Match, Team Match en Tournament. Het is best geinig om dit te doen, maar het is wel erg jammer dat er geen online optie te vinden is in deze vechter.

Ready 2 Rumble Screenshot 91831 Ready 2 Rumble Screenshot 91855 Ready 2 Rumble Screenshot 86781

K.O.
Alle bewegingen in deze game bestaan uit aanvallende en ontwijkende tactieken. In tutorial kan je lezen dat deze game makkelijk onder de knie is te krijgen door de hele familie ("Easy to play for all the family"). Dat is opzich ook wel zo, omdat je met de Wii controls bewegingen maakt op het scherm, maar zeker niet met precisie. De controls maken het er niet makkelijker op als je een serieuse gamer bent en alle bewegingen goed wilt leren, want deze zijn niet goed uitgewerkt en dat zorgt voor een hoop frustratie.

Bij het spelen van deze game draait het niet om vaardigheden, maar gewoon om puur geluk, omdat we hier te maken hebben met een "ik doe maar wat" factor en daarom toch als leek hele vette bewegingen kunt maken, want natuurlijk nergens op slaat. Als je heen en weer zwiept met je Wii mote en totaal niet weet wat je doet, kan je nog iemand K.O. slaan, die flink heeft getrained en dus wel gecontroleerd vecht. Het is daarom ondoordacht en inspiratieloos.

Je hebt de Adobe Flash Player en JavaScript nodig om deze video te bekijken.

Wederom beroemheden
Zoals we van de Ready to Rumble franchise gewend zijn, is het werderom mogelijk om de vechten met enkele beroemheden. Zo kun je kiezen om te vechten met Jack Black, Brad Pitt en John Travolta. Best leuk gedaan, maar op de een of andere manier niet interessant genoeg om mee te vechten naar onze mening. De personages zijn namelijk nogal zielloos in deze game. Ze hebben elk hun vaardigheden, maar dit komt niet zo goed naar voren als voorheen, want de controls verpesten werkelijk alles. Enkele beroemdheden kunnen dat niet redden.

Het is zelfs waar als we zeggen dat Ready to Rumble 2 voor de Dreamcast veel beter bestuurde en dat zelfs de animaties op sommige momenten leuker en mooier waren! Dit maakte het ook veel leuker destijds om iemand helemaal lens te rammen. Dit is een groot gemis in deze game en dat had niet gemogen. Misschien had dit toch beter kunnen uitpakken zonder de Wii besturingen, want de teleurstelling is nu groot.

Grafische stijl
Ontwikkelaar AKI heeft een andere keuze genomen als het gaat om de grafische stijl in de game. Voor de Wii ziet het er allemaal leuk uit, maar het kan beter. Wij hadden eigenlijk liever de stijl van de Dreamcast willen zien, maar dan met de mogelijkheden van de Wii. Dit is natuurlijk onze mening, maar toch. Het is nou eenmaal een feit dat dit er een stuk kinderachtiger uit ziet als voorheen. Ook is het zo dat de animatie niet goed genoeg is om je voldoening te geven, als je iemand flinke schade aan het gelaat bezorgt. Dit is voor een boksgame erg kwalijk te nemen en moet AKI flink achter de oren krabben, als ze ooit een opvolger op de markt uit gaan brengen in de toekomst.

Conclusie
Deze Ready to Rumble is helaas niet geworden, want het had moeten zijn. Dit valt eigenlijk alleen maar te wijten aan de zeer slecht uitgewerkte besturing van de game, wat constant frustratie teweeg brengt. De animaties laten ook te wensen over, wat erg belangrijk is in een game als deze. Verder zijn de karakters zielloos en is er geen online optie toegevoegd. Het is spijtig, maar deze game is op vele fronten gezakt en daarom is Ready to Rumble Revolution niet de revolutie waarop we hadden gehoopt.