In Dead Rising: Chop Till You Drop kruip je wederom in de huid van fotojournalist Frank West. Hij krijgt een tip binnen dat er iets gaande is in het Amerikaanse dorpje Willamette, en zoals het een echte journalist beaamt is hij nieuwsgierig en gaat op zijn doel af. Eenmaal aangekomen blijkt het om iets heel anders te gaan dan Frank had gedacht: zombies hebben al heel wat mensen hier gedood en hier begint jouw spannende avontuur.

Zombies afmaken
Helaas zal het alleen niet heel spannend worden. Daar waar je op Xbox 360 versie horde zombies te lijf kon gaan, zal dat bij de Wii versie iets minder het geval zijn gezien deze console de kracht niet heeft omdat allemaal in beeld te brengen. Maar uiteraard zul je nog steeds wel degelijk zombies tegenkomen in het spel waarbij het de bedoeling is om deze, en hoe kan het ook anders, te doden. Net zoals in het oorspronkelijke Dead Rising speelt jouw omgeving hierbij een belangrijke rol. Want waarmee zul jij de "hersens" van je zombies aan gort slaan? Pak jij in het winkelcentrum een winkelwagentje, een bankje of wil je liever zien wat een prullenbak teweeg kan brengen aan schade? Het kan allemaal. Voor elke dode zombie krijgt Frank ervaringspunten dus des te meer doden, hoe beter.

Dead Rising: Chop Till You Drop Screenshot 93522 Dead Rising: Chop Till You Drop Screenshot 93521 Dead Rising: Chop Till You Drop Screenshot 93519

Minpunten
Dat klinkt goed maar toch valt direct aan het begin van het spelen deze game al wat tegen en merk je al snel dat het helaas niet kan tippen aan de voorganger: Dead Rising. Dit heeft niet alleen te maken met de grafische kwaliteiten die de Wii niet haalt. Dit heeft ook te maken met de besturing van de Wii. Een Wiimote en nunchuck zouden juist iets toe moeten voegen aan deze game en dat gebeurt helaas niet. Het lopen (wat loopt Frank stroef, en echt alles behalve soepel!) en vechten gaat prima maar de besturing is op andere vlakken gewoon krom. Het slaat nergens op, want waarom moet je continu met het oppakken van objecten of het openen van deuren de Z-knop en A-knop gelijktijd indrukken om dit voor elkaar te krijgen?

Verder valt Dead Rising Chop till You Drop ook erg tegen qua geluid. Als je een zombie game speelt, wil je opgejaagd worden door angst maar schrikmomenten worden niet teweeggebracht. Direct in het begin van de game al hoor je bijvoorbeeld een super vrolijk deuntje wat geheel niet in de sfeer past van deze game, je wordt er niet ingezogen maar het stoot je af! Ook de teksten van de dialogen zelf zijn erg karig en grafisch is het dus ook allemaal niet je-van-het. Er had meer tijd in deze game moeten worden gestopt om dit allemaal flink te optimaliseren.

Dead Rising: Chop Till You Drop Screenshot 93507 Dead Rising: Chop Till You Drop Screenshot 93506 Dead Rising: Chop Till You Drop Screenshot 93501

Een poging is gedaan
Je kunt namelijk wel zien dat de ontwikkelaar zijn best heeft gedaan om niet zomaar een port uit te brengen maar wel degelijk wat nieuws of verbeteringen door te voeren. Zo zul je in de game bijvoorbeeld nieuwe zombies tegenkomen zoals zombiepoedels en papegaaien die granaten gooien. Verder geldt dat je deze keer vuurwapens steeds bij je kunt houden die je gekocht hebt in de winkel van Cletus (van de overige wapens kun je steeds maar één meenemen). Een kritiek punt bij Dead Rising voor de Xbox 360 was de enkele savegame die je kon aanmaken, bij de Wii-versie zijn er meerdere save slots dus dat is fijn. Vreemd is dan wel weer dat ondanks deze doorvoeringen er toch nog een geheel andere rare keuze is gemaakt: je kunt in de Wii-versie namelijk geen foto’s meer maken en dus kan Frank hiermee geen extra punten verdienen.

Je hebt de Adobe Flash Player en JavaScript nodig om deze video te bekijken.

Uitkijken naar Dead Rising 2
Terugkomend op de vraag: Zitten we te wachten op deze game voor Nintendo’s Wii? Nee, helaas niet. Er schort teveel aan om dit op de Wii leuk te vinden en de echte goede ervaring beleef je met de Xbox 360 versie. Daar kwamen horde zombies op je af, dat bestuurde lekker en dat was grafisch een genot voor het oog, plus dat het tof was om foto’s te maken. Wat dat betreft kunnen we allemaal beter even wachten op Dead Rising 2, mits je over meerdere consoles dan enkel de Wii beschikt uiteraard.