Veel van hetzelfde
Na het opstarten van het spel zul je redelijk snel ondervinden dat zowel de gameplay, als de besturing weinig tot niet afwijkt van het eerste deel. Om hier meer over te weten te komen raden we je dus ook die recensie te lezen. Echter stond hier niet het gebruik van het balance board in omschreven dus die zal wel in deze recensie aanbod komen.

Nieuw in dit spel is, zoals de naam het al zegt, je snowboard. Het leukste is uiteraard deze te besturen met je balance board en in vergelijking met je ski's is het grootste verschil dat je een kwartslag gedraaid staat. Ondanks dat de besturing van dit spel niet zo fijn is als die van het ski spel in Wii Fit, is het toch wel een extra ervaring, zeker ook veel beter dan de besturing zonder balance board.

Het balance board gebruik je door simpelweg gebruik te maken van druk. Druk naar voren is naar rechts sturen, naar achteren naar links en naar links naar voren. Dit gaat zoals dat normaal ook zo is. Helaas reageert de besturing niet zo fijn als in Shaun White's Snowboarding maar het is zeker aardig geprobeerd.

Family Ski & Snowboard Screenshot 93950 Family Ski & Snowboard Screenshot 93949 Family Ski & Snowboard Screenshot 93948

Hoofddoel
Ondanks dat het spel niet echt een hoofddoel heeft is het meestal de bedoeling dat je de twee bergen die je tegenkomt bedwingt, en zo snel mogelijk van boven naar beneden komt. Voornamelijk is het echter meer een relaxspel, waarin je echt het gevoel zou moeten krijgen op wintersport te zijn, en niet bezig te zijn met een spannende racer.

Leuk is wel dat je de mogelijkheid hebt om bepaalde routes op de pistes zelf uit te zetten, waardoor je wel het één en ander aan afwisseling krijgt. Het net genoemde wintersport gevoel wordt hierdoor ook wel een stukje sterker.

Je hebt de Adobe Flash Player en JavaScript nodig om deze video te bekijken.

Mii Snowboard
Jammer genoeg is het wederom geen grafisch hoogstandje, en zelfs de Wii heeft al betere graphics laten zien. Er is weliswaar geprobeerd de omgevingen op te leuken maar het zal weinig aan het spel toevoegen. Wel leuk is het gebruik van de Mii's waardoor je weer een beetje het Wii Sports gevoel terug krijgt. Zo goed als Wii Sports zal het echter nooit worden.

Door gebruik te maken van de Mii's heb je overigens wel het idee dat de grafische aspecten van de game wel met elkaar in verhouding staan. Het zal je dus niet heel erg storen, maar goed zijn ze zeker nog steeds niet. Aan het geluid is verder niets aangepast want nog steeds zul je dezelfde soort geluidjes en bliepjes voorbij horen komen. Dit doet de game dan ook echt niet ten goede.

Family Ski & Snowboard Screenshot 93935 Family Ski & Snowboard Screenshot 93923 Family Ski & Snowboard Screenshot 93921

Twee bergen
In dit spel heb je dus twee grote bergen waarop je kunt skïën en snowboarden en verder heb je een aantal evenementen waar je aan deel kunt nemen. Een best vermakelijk spel dus, maar je bent er gewoon helaas heel snel al klaar mee. Er zit weinig vernieuwing in. Wel leuk is het om te spelen als je een aantal vrienden over de vloer hebt, of om het met kleine kinderen te spelen. Vooral het balance board zorgt voor leuke beelden.

Naast de standaard modus heb je nog een aantal andere spelmodi die je kunt spelen maar ook deze geven je helaas niet het gewenste gevoel. Je moet hierbij denken aan missies als dieren redden of goederen rondbrengen. Helaas is er niets vrij te spelen, en je complete motivatie zal al redelijk snel op het nul niveau liggen.

Family Ski & Snowboard Screenshot 93896 Family Ski & Snowboard Screenshot 93895 Family Ski & Snowboard Screenshot 93873

Conclusie
Toch is het een redelijk leuk spel om met meerdere mensen te spelen, maar je hoeft niet te verwachten dat je in je eentje er uren zoet mee bent. Mocht je kleine kinderen hebben dan is dit spel echter wel leuk om ze zoet te houden. De besturing is niet optimaal maar er wordt een redelijke poging gedaan en zeker door gebruik te maken van het balance board heeft het zelfs wel iets van echte wintersport weg. De grafische kwaliteiten zijn uitermate laag, maar door het gebruik van de Mii's past het uiteindelijk wel weer bij elkaar. Als hardcore gamer kun je dus beter een echte piste in de zomer bezoeken, dan deze game in huis te halen.