Met 3 on 3 NHL Arcade biedt Electronic Arts een kleine ijshockey game die je kunt downloaden voor een tientje. Voor dat geld krijg je een spelletje waarin je uit een groep bekende NHL spelers kunt kiezen om het ijs mee op te gaan. Zonder scheidsrechter en regels moet je dan proberen te winnen.

3 On 3 NHL Arcade Screenshot 77181 3 On 3 NHL Arcade Screenshot 77179 3 On 3 NHL Arcade Screenshot 77177

Over-the-top
Wanneer je jouw spelers hebt gekozen, die overigens niet veel van elkaar verschillen, alleen in uiterlijk, zal de wedstrijd beginnen. Op het ijs zullen zes spelers staan, drie van elk team, en nog twee doelmannen. Je begint dan gewoon met spelen, en veel nadenken komt er niet bij kijken. Het is puur snel schaatsen en de puk in het andere doel slaan, want regels zijn er niet.

Wanneer je een goal hebt gemaakt, zal er een power-up op de baan verschijnen. Deze zorgt voor wat speciale dingen, zoals het verkleinen van de doelman van de tegenstander, of het enorm vergroten van jouw speler. Dat soort overdreven dingetjes vind je in het hele spel terug, zo ook als je keihard tegen een tegenstander botst. Dan zal hij een grote duikvlucht maken en hard weer neerkomen. Over-the-top actie, dat heeft 3 on 3 NHL Arcade dus te bieden.

3 On 3 NHL Arcade Screenshot 81029 3 On 3 NHL Arcade Screenshot 81035 3 On 3 NHL Arcade Screenshot 81021

Weinig modi
Je zult al snel klaar zijn met het ontdekken van de mogelijkheden in 3 on 3 NHL Arcade, aangezien er maar twee modi zijn. Je kunt offline in je eentje spelen, of online tegen iemand anders. Dat laatste is dan ook waar het spel zich vooral op richt, om een spelletje te zijn die je tussendoor tegen iemand aan de andere kant van de wereld speelt. Dit klinkt leuk, maar door de wel heel simpele opzet van de game, zul je er al snel genoeg van hebben, en teruggaan naar de wat serieuzere NHL games.

Schaatsende stripfiguurtjes
De grafische stijl van de game sluit wel perfect aan bij de overdreven actie van het spel. Het ziet er allemaal wat cartoony uit, met mannetjes die een enorm hoofd op hun kleine lichaampje hebben. Van een downloadbare game verwacht je natuurlijk geen grafisch meesterwerk, en dat is deze titel dan ook niet. Het is echter ook geen lelijke game, en steekt aardig in elkaar. Het ontbreken van enige vorm van slowdown is mooi meegenomen, en tijdens het spelen zijn wij geen grafische glitches tegengekomen.

Je hebt de Adobe Flash Player en JavaScript nodig om deze video te bekijken.

Conclusie
3 on 3 NHL Arcade lijkt een snel in elkaar gezet spelletje van EA. Het idee is erg leuk, maar de uitwerking een stuk minder. Grafisch zit het wel goed, maar het spel heeft gewoon te weinig te bieden om een aanschaf waard te zijn. Met slechts twee modi en weinig variatie in de gameplay, is dit een spel dat je alleen moet aanschaffen als je een NHL fan bent en geld over hebt.