Capcom komt vier jaar na Resident Evil 6 met een nieuw deel in de verhaallijn. Dit deel gooit het roer volledig om en gaat weer terug naar hoe de franchise in het begin was. Tijd voor ons om wat dingen op een rijtje te zetten dus. Lees hier vijf dingen die je moet weten over Resident Evil 7 Biohazard!

5. Actie maakt plaats voor survival-horror

Resident Evil ging de laatste jaren wat meer de actie opzoeken tot groot ongenoegen van de doorgewinterde fans. Waar was het horror element naartoe? Capcom beloofde verandering in Resident Evil 7 en geloof ons, er is verandering geleverd! De game is veel meer gefocust op de survival-horror kant van de franchise en de actie is wat naar de achtergrond verdwenen.

Het landgoed van de Bakers is na de mansion uit Resident Evil 1 misschien wel de engste setting die Resident Evil ooit gekend heeft. Je wordt vanaf het begin van de game geconfronteerd met een knoop in je maag en dan gebeurt er nog niet eens iets.

Die knoop in je maag maakt natuurlijk zeer regelmatig plaats voor authentieke angst als je weer eens een hartverzakking krijgt en opgejaagd wordt. Maar de actie is niet helemaal verdwenen. Capcom heeft hiervan ook een vleugje in de game verwerkt, maar dit is echt in toom gehouden.