Ethan heeft het zwaar te verduren in de nieuwste Resident Evil game. Hij is gevangen genomen door de familie Baker en moet een uitweg zien te vinden om levend te kunnen ontsnappen aan deze ontspoorde familie. De verschillende Resident Evil 7 karakters die hij op zijn ongevraagde avontuur ontmoet, maken hem meer dan eens het leven zuur. Er zijn verschillende vijanden te vinden in Resident Evil 7, maar niemand weet ons zo de stuipen op het lijf te jagen als de Bakers.

De meest angstaanjagende Resident Evil 7 karakters

Omdat deze Resident Evil 7 karakters het verdienen eens extra onder de aandacht te komen, gaan we voor deze special op bezoek bij dit gezellige gezinnetje. De familie Baker bestaat uit vader Jack Baker, moeder Marguerite Baker en zoon Lucas Baker. Deze drie Resident Evil 7 karakters zullen je aardig wat kopzorgen gaan bezorgen wanneer je aan de slag gaat met je avontuur. De hoogste tijd om ze eens beter onder de loep te nemen dus!

Vanaf de volgende pagina bespreken we de verschillende Resident Evil 7 karakters, houd dus rekening met enkele lichte spoilers. Mocht je het verhaal zonder voorkennis in willen gaan, dan kun je beter nog even wachten met het lezen van deze special. Omwille van spoilers zullen we bovendien niet iedereen in deze special bespreken.

Resident Evil 7 karakters - Maak kennis met de Bakers! - P2

Jack Baker - De geschifte sadist

Laten we beginnen met de man des huizes, Jack Baker. Als één van de eerste Resident Evil 7 karakters waar je mee te maken krijgt, weet Jack Baker al direct de toon te zetten voor de rest van het spel. Jack is sadistisch, bovenmenselijk sterk en niet kapot te krijgen, maar wat hem het gevaarlijkst maakt, is zijn vermogen om geruisloos te bewegen. Het zal meer dan eens voorkomen dat Jack je uit het niets verrast.

Jack Baker kan binnen een mum van tijd van zijn verwondingen genezen, wat hem ook meteen een van de meest angstaanjagende Resident Evil 7 karakters maakt. Net als je denkt van hem af te zijn, staat hij weer op om je leven nog net dat beetje zuurder te maken. Bovendien heeft hij een voorkeur voor grote monsterlijke wapens, die hij graag tegen je inzet tijdens gevechten.

Resident Evil 7 karakters - Maak kennis met de Bakers! - P3

Marguerite Baker - De zorgzame moeder

Marguerite is een typisch moederfiguur, al zul je haar zogenaamde "babies" niet snel tegenkomen op een Anne Geddes foto. Als moeder van de Baker familie is niets haar te gek om haar geliefde gezin te beschermen en dat maakt haar dan ook één van de gevaarlijkere Resident Evil 7 karakters. Naast haar bovenmenselijke kracht en snelheid heeft ze ook nog eens de nare kracht insecten te kunnen besturen.

In tegenstelling tot Jack zal ze in gevechten geen wapens gebruiken, maar laat ze haar insecten dat klusje laten klaren. Net als haar man beschikt ze over het vermogen om snel te genezen van verwondingen, maar ze is niet onsterfelijk. Al met al is Marguerite Baker één van de meest angstaanjagende Resident Evil 7 karakters, deze vrouw wil je dus écht niet als schoonmoeder hebben!

Resident Evil 7 karakters - Maak kennis met de Bakers! - P4

Lucas Baker - De getijsterde creatieveling

Het zou geen gelukkig gezinnetje zijn, als er niet minstens één kind aan de orde komt en Lucas vervult die rol met verve. Hij is net zo geschift als de rest van zijn familie en maakt net als zijn ouders graag het leven van Ethan tot een ware hel. Hij beschikt net als de rest van zijn familie over het vermogen om van verwondingen te genezen, wat te zien is wanneer Jack zijn arm eraf hakt na een korte woordenwisseling.

Zijn sadisme en intelligentie worden alleen overtroffen door zijn inventieve en creatieve geest. Die eigenschappen vormen gecombineerd een gevaarlijke cocktail, kenmerkend voor Lucas zijn dan ook de wrede valstrikken die hij verspreidt over het huis van de Bakers. Hoewel hij misschien niet één van de gevaarlijkste Resident Evil 7 karakters is, is hij zeker één van de meest irritante.

Let op! Vanaf dit punt onthullen de spoilers steeds meer over het verhaal. Lees niet verder als je het verhaal nog wilt spelen!

Resident Evil 7 karakters - Maak kennis met de Bakers! - P5

Zoe Baker - De hulp van buitenaf

Wat je niet weet op het moment waarop je de game voor de eerste keer speelt, is dat de Bakers nog een kind hebben. Zoe is de mysterieuze beller die je helpt het huis van de Bakers te ontsnappen en zij heeft het voor elkaar gekregen om onder de ziekte uit te komen waar de rest van haar familie nog steeds aan lijdt. Tijdens de loop van het spel helpt ze je op weg om een serum te creëren, waarmee de familie Baker verslagen kan worden.

In tegenstelling tot de rest van de Bakers is Zoe één van de zeldzame behulpzame Resident Evil 7 karakters. Ze loodst je door een groot deel van het spel en een telefoontje van haar zal je vaak verder helpen in je zoektocht naar het serum. Haar tips en hulp verhogen de overlevingskansen van Ethan en ze is dan ook een onmisbare hulplijn die meer dan welkom is.