Resident Evil 2 Tips & Tricks - Overleef Raccoon City als een baas

Er zijn veilige plekken

Resident Evil 2 geeft, dankzij de nieuwe RE Engine, een hopeloos beeld van Raccoon City. Als is in verval, auto’s branden op straat en het Raccoon City politiebureau is verzonken in complete chaos. Het lijkt alsof er geen enkele plek is waar je veilig bent van de verschrikkingen die op de stad losgelaten zijn.

Gelukkig blijft Resident Evil 2 een game en zijn er altijd plekken waar je gewoon veilig bent. Al is dat in vergelijking met de originele game wel een stuk minder. Zombies en Lickers kunnen nu door deuren heen, dus een andere kamer in lopen om ze te ontwijken is geen goede strategie. Yvies l Toch ben je vrij zeker van veiligheid zodra je in een ruimte staat met een Item Box en een Typemachine. Dit zijn plekken waar jij je rust kan pakken en waar vijanden bijna nooit kunnen komen.

Ondanks dat de zombies dus door deuren heen kunnen, komen ze daar niet. Er is alleen één uitzondering: de Tyrant die je achterna zit, beter bekend als Mr X. Dit biologische wapen zal je door het hele politiebureau achtervolgen. De RPD Main Hall is eerst altijd een veilige plek, maar daar heeft Mr X maling aan. Hij volgt je gewoon door dit eerst veilige stuk.

Toch zijn er nog steeds plekken waar je veilig bent, zelfs voor de Mr X. Hij zal je niet volgen naar de kleinere Save Rooms in de game. Pas wel op, want Mr X kan zo voor de deur staan als je niet oppast. Blijft dus altijd opletten.

Lees verder voor meer Resident Evil 2 tips!