Dit zijn andere zombies

De originele Resident Evil 2 kwam in 1998 uit voor de PlayStation (voel jij je al oud?). In die tijd waren zombies in games nog relatief nieuw, maar vandaag de dag is dat wel anders. We begeven ons in een zee van zombie-gerelateerde games, films en comics. Je ontkomt niet meer aan die rottende hompen gereanimeerd vlees!

Jammer genoeg kan je de zombie-skills die je de afgelopen jaren hebt opgedaan uit het raam gooien, want in de Remake van Resident Evil 2 werken zombies wat anders dan je gewend bent. Ze zijn nog steeds de lopende lijken die we kennen. De manier waarop je ze verslaat vereist wat meer tactiek, omdat een simpele headshot niet meer genoeg is om een zombie voor de tweede keer het graf in te sturen.

De zombies zijn heel erg venijnig in de game. Schiet ze een paar keer in hun hoofd en ze vallen op de grond, maar voor je het weet staan ze weer op. Zelfs met afgeknalde armen, benen of zelfs rompen lopen (of kruipen!) ze gerust door. Lees dus goed onze Resident Evil 2 tips, want de zombies zijn echt meedogenloos.

Daarom is het belangrijk om vooral niet te veel tijd te besteden aan het tegen de zombies vechten. Voor je het weet schiet je al je kogels op en kom je in de problemen als je ze écht nodig hebt. Bijvoorbeeld als er ineens een Ivy, Licker of Zombie-hond voor je neus staat. Bewaar daarom je kogels en andere wapens voor als je echt niet anders kan.