Leon Kennedy en Claire Redfield

De helden van Resident Evil 2 blijven Leon S. Kennedy en Claire Redfield. Leon begint zijn eerste dag als politieagent bij het Raccoon City Police Department terwijl Claire naar de stad komt op zoek naar haar broer Chris (bekend van de eerste Resident Evil). Ze worden beide geconfronteerd met Raccoon City dat in puin ligt en ze moeten een weg uit de stad vinden.

In beide zowel de remake, alsook in de originele game is dit hetzelfde. Het verschil zit ‘m in Leon en Claire zelf. Waar ze in de originele game nog compleet unieke creaties waren, zijn ze nu dankzij de RE Engine gescande versies van echte mensen. Leon wordt vertolkt door het Roemeense model Eduard Badaluta, terwijl Claire het model Jordan McEwen is. Beide modellen lijken flink op de originele interpretaties en ze passen bij de meer realistische sfeer die de game probeert neer te zetten.

Ook de andere personages zoals Ada Wong, Robert Kendo en Chief Irons zijn gebaseerd op echte mensen. De stemmen worden overigens ingesproken door stemacteurs.