Hoewel de Resident Evil 2 Remake het verhaal met Claire en Leon van de originele horrorgame uit 1998 zal volgen, is de nieuwe versie het spelen waard voor een ieder die het einde van RE2 al kent. De remake brengt Claire en Leon naar de huidige generatie consoles met prachtige omgevingen en een camera waarover jij de controle hebt. En denk maar niet dat je de game zomaar uit kunt spelen, omdat je de oplossingen van de puzzels nog weet. Die zijn compleet veranderd, zodat iedereen kan genieten van een volledig nieuw avontuur met Claire en Leon.

Resident Evil 2 Remake Claire gameplay zorgt voor klassieke horror

Je ziet niet elke dag een jongedame met een granaatwerper in haar hand een politiebureau overhoop halen, maar dat is precies wat je in de Resident Evil 2 Remake als Claire moet gaan doen. De agenten zullen het niet zo erg vinden, want het grootste deel van de politie is slachtoffer geworden van de zombie uitbraak die Raccoon City plaagt. Claire zal het meeste last hebben van de vervelende agenten, want de zombie-agenten zijn niet met één kogel of twee uit te schakelen.

Je moet precies mikken op het brein en hopen dat je er met een paar kogels komt. Munitie is schaars en het liefst bewaar je zoveel mogelijk kogels voor de strijd die later nog kan komen. Claire loopt natuurlijk niet doelloos door het geïnfecteerde politiebureau. Integendeel zelfs, ze is op zoek naar een manier om het bureau te verlaten maar daarvoor heeft ze een sleutel nodig die ergens verstopt ligt.

Aangezien het Resident Evil is, moet je dwalen door de donkere gangen om puzzels op te lossen door middel van cryptische aanwijzingen. Die puzzels zijn volledig nieuw en onbekend voor fans van de originele versie van de game. Hierdoor heeft iedereen een nieuwe ervaring en zal niemand het spel binnen een uur of drie na de release kunnen uitspelen.