Redeemer is een (over-de-)top-down action brawler die in elkaar is gezet door Sobaka Studio, een kleine ontwikkelaar in Rusland. Het spel wordt uitgegeven door Gamebitious Digital Entertainment voor een prijs van ongeveer 15 euro en komt ten eerste uit voor de PC op 1 augustus 2017. Mocht de game aanslaan, heeft de ontwikkelaar al aangegeven dat Redeemer ook naar de Xbox One en PlayStation 4 komt.

Wat een kalmte

Zoals de titel al enigszins doet verraden, volgt het spel het pad van verlossing. Vasily, een uit de kluiten gewassen monnik als protagonist, zoekt een manier om te boeten voor zijn daden. Ooit had hij een duister verleden waarin hij deel uitmaakte van een kwaadaardige wapenfabrikant, maar na alles dat hij daar heeft moeten doen, heeft Vasily zich bij het klooster aangesloten.

Helaas voor de boetedoener laat zijn oude werkgever hem niet met rust. Als laatste hoop om te ontsnappen aan zijn gruwelijke verleden pakt Vasily daarom weer de wapens op om een einde aan zijn belagers te maken, die hem met veel geweld terug proberen te halen. Alhoewel er nog enige vraagtekens of het uitmoorden van een corporatie een slecht verleden uitwist, lijkt Redeemer een in ieder geval een interessant concept te hanteren.