De afgelopen jaren heeft Rockstar met de GTA 5 remaster wat kunnen spelen met de PlayStation 4, dus het is tijd voor de ontwikkelaar om nu te laten zien wat ze heeft geleerd. Red Dead Redemption 2 is de eerste officiële game ontwikkeld voor de huidige generatie consoles. Het is een prequel op het vorige deel en gaat wederom over Dutch’ bende.

In de tweede trailer van de game merkten spelers op dat er waarschijnlijk nieuwe Red Dead Redemption 2 features komen. Zo is iemand te zien die een pijl en boog hanteert tijdens het jagen, komen er vermoedelijk heists zoals in GTA 5 en houdt hoofdpersonage Arthur Morgan twee pistolen tegelijk vast. Maar er zijn genoeg features uit het origineel die zeker niet zouden moeten ontbreken. Wij noemen ze in deze special.

Op dieren jagen

Het is niet meer zo origineel als het was in Red Dead Redemption, maar het afschieten en stropen van dieren is een essentieel onderdeel van het pionierstijdperk. Mensen handelden volop in huiden, botten andere onderdelen die ze hun gedode prooien ontnamen.

In het origineel zaten 36 verschillende diersoorten. Je kon op kleine soorten zoals vogels en gordeldieren jagen, maar ook beren, poema’s en herten spotten. Door te jagen kon je geld verdienen en was het een onderdeel van de Master Hunter Challenges en Sharpshooter Challenges, waarbij je naar specifieke dieren op zoek moest om dingen vrij te spelen.