Foto: Ubisoft

Seizoen 4: Operation Wind Bastion

In het laatste seizoen van Tom Clancy's Rainbow Six Siege krijgt het spel een nieuwe map met twee nieuwe specialisten. De map neemt je mee naar het prachtige Noord-Afrikaanse platteland in Marokko. Maak kennis met twee nieuwe Marrokaanse specialisten en de nieuwe map Fortress.

Specialist Nomad, GIGR

Nomad is een aanvaller uit Marrakesh (Marokko). Met haar pantser van niveau 2 en snelheid van niveau 2 zal ze alles wat ze tegenkomt op haar eigen manier tegengaan.

Naast haar nieuwe wapens, schiet Nomad niet alleen kogels, maar ook luchtstootgranaten die spelers op de grond gooit. Deze mijnen gaan af wanneer er iemand in de buurt van deze mijnen beweegt. Zo kan je horen waar spelers vandaan komen. Je kan de Air Jabs ook gebruiken wanneer je gaat aanvallen. Gebruik de luchtstootgranaten wanneer je een verdediger uit zijn cover wilt blazen. Specialisten die geraakt zijn door de luchtstootgranaten vallen op de grond en kunnen tijdelijk niet schieten, dat maakt Nomad perfect om snel plekken over te nemen op de map.

Leuke weetjes over de Air Jabs: verdedigers kunnen de bom tijdelijk niet ontmantelen als je daar een luchtstootgranaat achterlaat. Je kan spelers ook door muren heen blazen als ze zich achter een muur begeven die opgeblazen kan worden.

Specialist Kaid, GIGR

Kaid is een verdediger uit Armound (Marokko). Met zijn pantser van niveau 3 en snelheid van niveau 1 maken aanvallers geen kans wanneer ze versterkte muren willen opblazen.

Kaid is uitgerust met twee gooibare, elektrische klauwen. Hij zorgt voor een nieuwe manier om het objectief te beschermen. Zo kan hij elektriciteit op schilden zetten, dit kan hij evenals op prikkeldraad, verstevigde muren en plafonds. Let er wel op dat de klauwen niet gelijk geactiveerd zijn na het neerzetten. De cirkel om de klauwen heen geeft een tijdsindicatie. Zo kan je de elektrische klauwen gebruiken om meerdere objecten onder stroom te zetten.

Let erop dat aanvallers een handvol specialisten hebben die de elektrische klauwen kan vernietigen. Neem voorbeeld aan Thatcher die met zijn EMP-granaat de klauwen kan vernietigen en neem voorbeeld aan Twitch die de klauwen kan neerschieten. Ook kan je IQ niet vergeten, zij kan de apparatuur door muren zien met haar unieke gadget.

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege Jaar 3

Tom Clancy's Rainbow Six Siege is al jarenlang een populair spel voor vele shooter liefhebbers. Dit jaar heeft Ubisoft de community zeker niet teleurgesteld en wij van XGN kunnen niet wachten tot het vierde jaar begint. Je kan hier de seizoenspas kopen voor jaar 4.

Tom Clancy's Rainbow Six Siege is nu beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.