Foto: Ubisoft

Seizoen 3: Operation Grim Sky

Operation Grim Sky is de tiende extensie van Tom Clancy's Rainbow Six Siege. Dit seizoen voegt Ubisoft een map rework voor Hereford Base en twee nieuwe specialisten. De map Hereford Base is er al sinds jaar 1 en kreeg in jaar 3 een rework.

Specialist Maverick, GSUTR (Delta Force)

Maverick is een aanvaller uit Boston, Massachusetts (De Verenigde Staten). Met zijn pantser van niveau 1 en snelheid van niveau 3 kan hij als aanvaller op onverwachte plekken aanvallen.

Maverick is uitgerust met de Suri Torch waarmee hij versterkte muren kan openen. In tegenstelling tot Thermite en Hibana kan Maverick eigenlijk veel minder. De gaten die hij maakt in muren zijn alleen niet de gaten waar je per se doorheen wilt. Je wilt er alleen doorheen kijken. Stilletjes kan de Suri Torch kleine gaten maken in muren zodat Maverick ongestoord zijn werk kan afmaken. Pas wel op, want als een verdediger dichtbij staat, kan hij de Suri Torch horen en zich voorbereiden.

Met de Suri Torch kun je, uiteindelijk, wel een gat maken waar je doorheen kan. Gebruik je Suri Torch voorzichtig, want je brandstof houdt het niet eeuwig vol en kan opgaan wanneer je het te vaak gebruikt. Wanneer je de Suri Torch gebruikt, kan je erg kwetsbaar zijn voor verdedigers die rondlopen.

Specialist Clash, GSUTR (MPS)

Clash is een verdediger uit London. Met haar pantser van niveau 3 en snelheid van niveau 1 kan ze voor goede afleiding zorgen. Voor het eerst in Tom Clancy's Rainbow Six Siege is er een verdediger met een schild.

Clash is uitgerust met een onverwoestbaar, elektrisch schild. Wanneer Clash haar schild voor zichzelf neerzet, bedekt het haar hele voorkant. Het schild geeft je niet alleen dekking, maar het heeft een ingebouwde laser functie waarmee je schade kunt aanrichten en aanvallers kan verslomen.

Haar laser werkt alleen wel op een batterij waardoor ze dus niet constante schade kan aanrichten. Het schild laadt zichzelf op wanneer het haar laserfunctie niet gebruikt. Wanneer Clash haar tweede wapen wil trekken moet ze haar schild eerst op haar rug terugzetten. Let er dus wel goed op dat je niet zomaar je tweede wapen trekt, die actie maakt je zeer kwetsbaar.

Een slimme tactiek is om deuren te blokkeren zodat aanvallers er niet doorheen kunnen. Aanvallers kunnen verschillende acties uitvoeren om Clash kwetsbaar te maken, denk er bijvoorbeeld aan dat je niet geslagen mag worden, want anders verlies je de controle over je schild. Thatcher kan tijdelijk je laser uitschakelen met zijn EMP-granaten en Capitao zal je ergste nachtmerrie zijn als het gaat om zijn vuurpijlen.