Foto: Ubisoft

Seizoen 2: Operation Para Bellum

Na Operation Chimera liet Ubisoft ons zien wat voor een schoonheid Italië kan uitstralen. Nieuwe specialisten en een splinternieuwe map werden bekendgemaakt met Operation Para Bellum. Er werden twee GIS-specialisten bekendgemaakt die je alleen kon spelen als verdediger. De nieuwe map, Villa, werd ook toegevoegd en de spelers vonden de map geweldig. De map begeeft zich in Tuscany (Italië) en is een van de kleinste mappen die er in Rainbow Six Siege te vinden is (op House na).

Specialist Maestro, GIS

Maestro is een verdediger uit Rome. Met zijn pantser van niveau 3 en snelheid van niveau 1 maken aanvallers geen schijn van kans wanneer ze één-op-één tegen deze Romein willen vechten. Met hiernaast alleen Light Machine Gun als verdediger, maakt dit Maestro speciaal vergeleken met andere verdedigers.

Maestro is uitgerust met twee camera's waar je niet alleen doorheen kan kijken, maar ook mee kunt schieten. De Evil Eye is kogelvrij en het kan door rook zien. Het schiet lasers af die niet al te veel pijn doen, maar wel de aandacht kunnen trekken van aanvallers. Maestro kan de camera's overal plaatsen, zelfs op de vloer.

De Evil Eye kan niet worden verwijderd door kogels, maar wel door explosieven of door Sledge's unieke hamer van Thor. Twitch en Thatcher kunnen de Evil Eye tijdelijk niet bruikbaar maken door hun gadget erop te gebruiken. Zolang de Evil Eye niks mankeert, kan het hele team het gebruiken.

Specialist Alibi, GIS

Alibi is een verdediger uit Tripoli (Libië). Met haar pantser van niveau 1 en snelheid van niveau 3 kan Alibi uit de handen van binnenvallende aanvallers blijven.

Alibi beschikt over drie Prisma's die ze neer kan gooien. Wanneer ze een Prisma op de grond gooit, verschijnt er een hologram van Alibi zelf zonder skin of attachments. Elke ronde heeft Alibi drie Prisma's die ze goed kan gebruiken om bijvoorbeeld aanvallers in de val te lokken. Wanneer een aanvaller op het hologram schiet, krijgt Alibi een signaal met daarin informatie over waar de aanvaller precies zit. Zo moeten aanvallers twee keer nadenken voordat ze een Alibi zien, wetende dat er een Alibi in het vijandelijke team zit.

Als je de game eenmaal lang genoeg speelt, kun je steeds sneller uitvogelen of Alibi een hologram is, of juist niet. Onderaan het hologram vind je de base van het hologram. Je kan die kapot schieten waardoor het hologram ook verdwijnt. Glaz kan met zijn scope zien of het hologram echt is, of niet, zonder naar de onderkant te hoeven kijken. Twitch en Thatcher kunnen gemakkelijk het hologram verwijderen door hun unieke gadget te gebruiken.