Foto: Ubisoft

Elk jaar komt Rainbow Six Siege met een seizoenspas. Je kan een seizoenspas aanschaffen voor 29,99 euro indien je de game bezit of je een speciale editie koopt van Rainbow Six Siege. Voordat je een seizoenspas koopt is het aan te raden om af te wachten totdat de Road Map bekend is gemaakt. Je krijgt dan namelijk een overzicht met daarin de features die er voor dat seizoen gepland zijn.

Seizoen 1: Operation Chimera

Om jaar 3 te beginnen heeft de maker van Tom Clancy's Rainbow Six Siege, Ubisoft, de community op 20 februari verrast door een speciale trailer uit te brengen voor een nieuwe gamemode. De mode heette Outbreak en het doel was simpel: een zombie-aanval overleven om door verschillende levels heen te gaan. Al snel werd duidelijk dat de gamemode enkel tijdelijk was en niet voor eeuwig in de game zou blijven.

De community kreeg niet alleen een gamemode waar ze een maand lang van kon genieten, maar er werden bij de gamemode ook twee aanvallers bekendgemaakt. Deze CBRN-specialisten hebben beide een pantser van niveau 2 en een snelheid van niveau 2. Daarnaast beschikken de twee over speciale gadgets. Lees hieronder meer over Lion en Finka.

Specialist Lion, CBRN Threat Unit (GIGN)

Lion is een aanvaller die uit Toulouse (Frankrijk) komt. Door zijn speciale gadget kan hij op elk moment zien waar de verdedigers zich schuilhouden zodra ze bewegen. Verdedigers kunnen ervoor kiezen om de benen te nemen, maar hierdoor zijn ze door Lions gadget dus een paar seconden door de muren heen te zien. Daarnaast kunnen verdedigers ervoor kiezen om op veilig te spelen door een paar seconden niet te bewegen.

Spelers krijgen een signaal wanneer Lion zijn EE-ONE-D activeert: er verschijnt een timer icoon midden in je scherm. Het is slim om niet te bewegen wanneer Lion zijn gadget gebruikt. Het is alleen wel aan te raden om niet altijd stil te blijven staan wanneer Lion zijn gadget gebruikt. Het kan namelijk zo zijn dat Lion je gezien heeft en jou op één plek wil laten staan. Ren dus alleen weg wanneer het nodig is.

Specialist Finka, CBRN Threat Unit (Spetsnaz)

Finka is net als Lion een aanvaller. Finka komt uit Gomel (Belarus) en heeft zich aangesloten bij de CBRN-Threat Unit om samen met Lion de 'Outbreak' te bestrijden. De Spetsnaz-specialist beschikt over Adrenal Surge, een vaardigheid die ze kan activeren om haar hele team te versterken met boosts en buffs. Spelers kunnen zien wanneer Finka de gadget gebruikt omdat de rand van je scherm dan blauw wordt. De boost kan jouw hele team bereiken. Wanneer je team op de grond ligt of niet, waar je teamgenoten ook zijn.

De Adrenal Surge van Finka heeft verschillende voor -en nadelen voor de speler. Nadat Finka haar Adrenal Surge heeft geactiveerd kloppen alle harten van haar teamgenoten sneller waardoor Pulse zijn vijanden van een langere afstand kan zien.