Absurde vijanden

Wij konden op gamescom aan de slag met een korte demo van RAGE 2 die ons een voorproefje gaf van wat we in de volledige game kunnen verwachten. Onze missie was simpel: Dr Kvasir uit de eerste RAGE heeft ons instructies gegeven om naar Eden Spaceport te gaan om ervoor te zorgen dat je een satelliet genaamd de Eco Pod uit de lucht haalt.

Dat klinkt simpel, maar gezien dit een game is staan er genoeg obstakels in je weg om dit lastig te maken. In de demo stond de Goon Squad, één van de facties in de game, je in de weg. Zij hadden van Eden Spaceport hun thuisbasis gemaakt en de boel volgekalkt met de kleurrijke graffiti die we inmiddels kennen van het promomateriaal. Aan het hoofd van de Goon Squad staat de schurk General Cross.

Een tof element is dat er in de gameplay van RAGE 2 naast de absurde vijanden ook wat meer subtiele humor in de game verwerkt is. Zo is het systeem van Eden Spaceport wanneer jij aankomt gehackt, waardoor het denkt dat je de president zelf bent. De computerstem die vervolgens de president ophemelt terwijl je op de achtergrond de kop van vijanden afknalt is lekker tegenstrijdig en past goed bij de gekke toon van de game.