Rellen

In RAGE 2 zijn de atoombommen al een tijd geleden gevallen en is de mensheid ondertussen weer herrezen uit Arks, grote kluizen waarin mensen werden ingevroren voordat de bommen vielen. Maar we mogen uiteraard niet te veel verwachten van de mensheid, helemaal niet wanneer er wapens in overvloed zijn en grondstoffen, voedsel en water schaars.

Het post-apocalyptische landschap van RAGE 2 kent dan ook een ruige beschaving, met verschillende bendes en facties die het leven van de speler en elkaar zuur zullen maken. Zo krijg je al snel te maken met de Goon Squad, een groep felgekleurde gekken die het liefst op je af rennen met scherpe voorwerpen en granaten naar je toe slaan met honkbalknuppels. De Immortal Shrouded zijn niet veel beter met hun dikke lagen armor en geavanceerde vuurwapens.

Tijdens de missies in RAGE 2 krijg je ook te maken met de Authority, een factie onder leiding van de totalitaire generaal Cross, de antagonist van de game. Zijn manschappen bestaan uit genetisch aangepaste mutanten die lijken op rauwe kippen met laserwapens. Gelukkig zijn er ook genoeg mutanten in de wereld te vinden die niet aangepast zijn door Cross en je simpelweg proberen te overweldigen met aantallen die ons doen denken aan het Sovjet-leger van Stalin.