Spelontwikkelaar Remedy Entertainment heeft op het gebied van verhaalvertelling haar sporen reeds verdiend. De Finse studio is onder meer verantwoordelijk voor het meedogenloze schietgeweld van Max Payne en het op Stephen Kings werk gebaseerde thrillerverhaal van Alan Wake. Iedere keer probeert Remedy haar creaties nog filmischer te maken, vaak met gewenst resultaat.

Maar Quantum Break doet iets bijzonders: het is de eerste échte samensmelting van een hoogwaardige televisieserie en een een videogame. Daarbij toont de game het verhaal van Jack Joyce; de serie het verhaal van zijn tegenstanders. In vier afleveringen van ieder twintig minuten krijgen kijkers te zien hoe de corrupte megacorporatie Monarch Solutions de wereld naar haar hand probeert te zetten. De serie is daardoor een stuk duisterder dan de game.

Quantum Break serie beïnvloeden

Uniek aan de combinatie van game en serie is dat de speler deels het verloop van het verhaal mag bepalen. Dat gebeurt aan het einde van iedere act: spelers kruipen in de huid van de antagonist en komen voor twee afwijkende beslissingen te staan. Die beslissingen sijpelen door tot zelfs de laatste act in zowel de serie als game, wat een bijzondere kijkervaring oplevert.

Remedy is lang bezig geweest met het strikken van grote namen in de filmwereld. Dat leverde onder anderen Hollywood-sterren als Shawn Ashmore, Aiden Gillen en Lance Reddick op, waar we al eerder over hebben geschreven in onze Quantum Break cast special. Benieuwd welke rollen zij vervullen? Klik dan op de volgende pagina's!