Weten jullie het nog? Inmiddels al een hele tijd geleden werd de console op de E3 van 2005 aangekondigd. Dit apparaat zou de wereld veranderen. Maar die verandering bleef uit, want een jaar later mochten we de console nog altijd niet in ontvangst nemen. Pas in november 2006 verscheen de spelcomputer in Japan, waarna wij nóg vier maanden moesten wachten.

Op 23 maart 2007 was het wachten over en konden we eindelijk met de langverwachte opvolger van de PlayStation 3 aan de slag. Tenminste, als je het geld had. Het apparaat was met een adviesprijs van zo'n 600 euro namelijk niet goedkoop te noemen.

Toch genieten we al vijf jaar van het platform dat ons toptitels als Uncharted, Resistance en inFamous bracht, om er een paar te noemen. Inmiddels lijkt de game-industrie zelfs al toe te zijn aan een nieuwe versie van de zwarte schoonheid. Tot die tijd kunnen we ons gelukkig prima vermaken met de PlayStation 3 en daarom willen wij Sony van harte feliciteren met deze bewonderenswaardige prestatie. Dat er nog vele jaren mogen volgen, al dan niet met een opvolger!