7 redenen waarom een PS Vita kopen nog steeds een goed idee is

Uitgebreide gamebibliotheek

Eén van de kritieken op de PS Vita was het gebrek aan games rond de launch van de handheld. Gelukkig heeft de PS Vita gedurende de afgelopen jaren een mooie, uitgebreide gamebibliotheek opgebouwd. De aangeboden titels zijn verschillend genoeg dat er voor bijna iedere gamer wel wat tussen zit. Bovendien blijven er nog steeds nieuwe games uitkomen voor de PS Vita; zie ook ons overzicht met 10 toffe recente PS Vita games.

Mocht je van JRPG's of Japanse games in het algemeen houden, dan mag je de PS Vita echt niet laten liggen. Een groot deel van de bibliotheek van de Vita bestaat namelijk uit games die uit Japan zijn overgebracht en vaak niet op een andere manier te spelen zijn (alhoewel steeds meer van deze games hier ook voor de PS4 uitkomen). Denk hierbij aan games als Steins;Gate, DanganRonpa of natuurlijk Persona 4 Golden, die door velen wordt gezien als de beste PS Vita game.

Een groot voordeel is bovendien dat alle games regiovrij zijn. Heb je een speciale game geïmporteerd vanuit Japan of de Verenigde Staten, dan hoef je je geen zorgen te maken dat de game niet werkt op jouw Vita. Hetzelfde geldt overigens wanneer je een PS Vita console importeert vanuit een ander land.