Waar Nintendo de Switch gebruikt om gamers onderweg plezier te bieden, slaat Google een andere weg in met Google Stadia. Ook Microsoft pakt het anders aan dan Nintendo, namelijk via Project xCloud. Het is een streaming dienst die AAA-games naar de mobiele telefoon brengt door games via Microsoft Azure te draaien.

Technisch vernuftig

De Project xCloud release zal draaien om een nieuwe streaming technologie die het mogelijk maakt om games in hoge kwaliteit te spelen op telefoons en tablets. Dit wordt gedaan door middel van Google's Azure technologie die games via een server draait in de datacenters van Google. Een mooie console onder de televisie is dus verleden tijd als het aan Microsoft ligt.

In de xCloud release vind je de gehele Xbox One-bibliotheek en is de keuze qua games dus reuze. Daar blijft het alleen niet bij, want ook kun je de Xbox Game Pass games spelen via de Project xCloud release, waardoor dat abonnement ook weer een stapje interessanter wordt. Het belangrijkste is alleen natuurlijk wel hoe het allemaal in de praktijk werkt en daar lees je op de volgende pagina alles over.